Summering av vårt 2018

JANUARI
Året inleddes lugnt och som vanligt firade vi Toddy och Tessas födelsedag den 23 januari. Dock utan Jennys närvaro eftersom hon dragit till Japan för att åka skidor och hälsa på Hachikos staty.

FEBRUARI
I februari kom Jenny hem från Japan och började en kurs i tävlingslydnad med Flamma. Linda och grabbarna bodde fortfarande i Linköping där Linda blev vald till ordförande för Goldenklubbens sektion i Östergötland. Dessutom fyllde Flamma 4 år och firade med en trut!
 
MARS
Mars blev ännu en lugn månad och framför allt minns vi att vi fick ett mycket glädjande besked: Debbie var dräktig! Och far till valparna var vår egen Davy. Jenny besökte Linda i Linköping en helg och vi tränade rallylydnad i en hundhall.
 
APRIL
Den 11 april valpade Debbie, tre små guldklimpar. Linda och Toddy debuterade i rallylydnad och fick två godkända resultat. Jenny och Tessa skulle också debuterat men både Tessa och Flamma satte igång att löpa lagom till tävlingen. Istället parades Tessa senare samma månad, med vår egen Maxi. April var även månaden då Jenny åkte på sitt efterlängtade slädhundsäventyr.
 
MAJ
Maj var Jenny och Flammas bästa månad! Flamma debuterade i rallylydnadens fortsättningsklass, med godkänt resultat och placering. Hon deltog även på ett inofficiellt b-prov där hon tilldeledes ett andrapris och på Goldenklubbens Open Show i Almunge blev hon 5a bästa tik. Dessutom deltog både hon, Toddy, Doris och Davy på SSRKs Club Show. Flamma fick CK, Toddy blev 2a med CK på debuten i veteranklass, Doris BIR-veteran och Davy BIS-jaktmeriterad.
 
JUNI
Det vi minns mest från juni var fjällresan med Maxi och Flamma där vi bland annat vandrade upp till Blåhammaren i snålblåst på midsommarafton och möttes av snö och hagel. Flamma tävlade på två rallytävlingar till och slog till med en klassvinst med 98 poäng och en andraplats med 99 i fortsättningsklassen, och därmed fick hon titeln RLD F. Linda fick jobb på SKKs registreringsavdelning och flyttade till Stockholm.
 
JULI
Den 8 juli gick Maxi BPH, Beteende- och personlighetsbeskrivning hund, och visade vilken rar och trygg grabb han är. Samma datum fick vi tyvärr göra akut kejsarsnitt på Tessa för att få träffa hans son Caddy, en natt vi minns med en klump i magen trots att allt gick bra till sist. När Tessa och Caddy blev stabila for mamma och Linda till England för att delta på 150 year Anniversary GRC Championship Show där Toddy blev 3a bland veteranerna och Davy lyckades med det historiska - att bli BIS!
 
AUGUSTI
I augusti åkte Jenny och Flamma till Norge på semester, vandrade i berg och badade i fjordar. Väl hemma debuterade Flamma i ökl på WT i samband med Goldenspecialen. Tyvärr visade sig svårighetsnivån sig fortfarande vara oss övermäktig, men en ruta med 20 poäng gläds vi åt. Dagen därpå for Jenny och Flamma på SSRK-utställning i Askersund där Flamma blev 4a bästa tik med CK och bästa jaktmeriterade golden. När jobbet drog igång igen efter semestern lånade vi Loke och Tilly till Stockholm nåra veckor. Jenny var med och gav ut första numret av tidningen Hundsport Jakthund!
 
SEPTEMBER
Lena och Jenny åkte med valparna och Maxi på Goldenklubbens Open Show i Ullriksdal där Maxi blev BIS och Tilly BIS-valp. Senare under månaden åkte vi för att heja på Flamma och Tessas husse Niklas när han tävlade med cykeln i Gesunda. Flamma följde även med sin pappa Davy på vattenträningskväll hos Bitte Lind... och så testade vi en start på b-prov, men tvingades bryta när Flamma fick för sig att en funktionär var ett spöke.

OKTOBER
Oktober blev en lugnare månad, men Jenny och Flamma hann med en sväng upp till Dalarna för att träna ihop med några gamla favoriter. En annan helg reste Flamma, Tessa och Jenny till Tammerfors i Finland på semester. Flamma gick också en noskurs för apportörer hos Bitte Lind.
 
NOVEMBER
I november fortsatte Jenny och Flamma nöta på med apporteringsträningen. Det är verkligen många moment att få ordning på vid träning för öppen klass, och inte alltid lätt att veta hur man ska träna själv. Därför deltog vi på två träningar för Anita Norrblom, och tog en lektion för Sofi Phiel. Vi hyrde även träningshallen i Väsby och tränade rallybana med Toddy och Tessa.

DECEMBER
Årets sista månad tävlade Jenny och Tessa till Uppsala Hundungdoms "Luciacupen", tre tävlingar i rallylydnadens nybörjarklass tre torsdagar på rad, och bra gick det! Tessa fick 94, 99 och 96 poäng och vann hela cupen! Hon fick då titeln RLD N. Det fick även Toddy som tävlade en av tävlingarna och då fick sitt tredje godkända resultat. Vi hann även med Goldenklubbens Open Show i Sala där Jenny visade Loke och Davy blev BIS-2. Jul firades som vanligt på Stavtorp med hundmys och träning. Flamma avslutade året med att börja löpa och skära sig i en tass, typiskt Flamma!
 
Nu ser vi fram emot ett nytt händelserikt år med det här gänget!Kommentarer

Kom ihåg


Trackback