Bäst i rasen, bilhaveri i Tyskland och en ny familjemedlem

För en dryg vecka sedan for mamma och jag söderut för att visa hundar på sydskånskas utställning i Malmö. Därefter var planen att fortsätta ner i Tyskland för att hämta en ny och efterlängtad familjemedlem. Ett äventyr, visst, men riktigt hur spännande resan faktiskt skulle bli hade vi knappast kunnat ana!
 
Mamma med Tessa, Flamma och Loke, tre klassvinnare från Malmö Int Dog Show och så lilla Dea!
 
Vi börjar med Malmö
Tessa blev veteran för drygt ett år sedan men debuten i veteranklass på utställning har fått dröja. Det är mycket som ska stämma med päls, kondition och pusslet med allt annat man vill göra. När vi såg att Catherine Zingg, kennel Rayleas, skulle döma i Malmö blev jag väldigt pepp på att åka dit med Tessa. Catherine dömde på GRC Centenary i England 2013 och placerade Tessa tvåa i sin klass.
 
Utställningsdagen i Malmö blev verkligen en fin dag för båda mina tjejer. Jag visade Flamma som vann bruksklassen med CK och blev sedan placerad 4a med reserv cert i konkurrensen om bästa tik. Mamma fick visa Tessa som vann veteranklassen, blev dagens bästa tik och till sist utsågs till bäst i rasen. Som ni förstår var jag sprickfärdig av stolthet, tänk att någon som har en sådan erfarenhet av och så stor kunskap om rasen uppskattade mina tjejer så mycket. Roligt var också vår tonårspojke Loke vann juniorklassen med CK.
 
Tessa, Combine Quite a Miracle BIR och Thornywait Martinelli BIM.
 
Vidare mot Tyskland
Efter finaltävlingarna i Malmö fortsatte äventyret via färjan från Trelleborg till Rostock i Tyskland. Dagen därpå skulle vi nämligen bila längre söderut för att träffa Heidi Krenkl, som föder upp golden under namnet Golden Mountain Spring's. Redan förra året föddes nämligen idéen om att utöka vår Combine-familj med en valp från Heidi.
 
Kombinationen ÖCH ÖJCH Golden Mountain Spring's Wily och Golden Mountain Spring's Kate kändes väldigt spännande och efter att mamma besökt Heidi för att titta på valparna i vintras blev det bestämt att en tik skulle få flytta till Sverige och oss. Kate är en dotter till Tessa och Toddys kullbror Combine Quite a Prince och i Wilys stantavla finns Stanrpoh-hundar som Stanroph Sailor Boy och Stanroph Standing Ovation några led bak.
 
Heidi, Dea och mamma innan vi skiljes åt i Tyskland.
 
Välkommen Dea!
I Tyskland träffade vi alltså Heidi och lilla Dea, Golden Mountain Spring's Tweedle Dee. En rar och robust tikvalp som vi ser fram emot lära känna. Hon får börja med landa och bo in sig på Stavtorp, men kommer så småningom även att få hälsa på lite i Stockholm.
 
Dea och jag i väntan på hyrbil i Tyskland.
 
Men resan hem till Stavtorp gick inte helt fläckfritt. Dea hanterade den utmärkt, men med mammas bil var det värre. Efter att vi vänt norrut igen hann vi bara till norra Tyskland innan vi kunde konstatera att ett hjullager sjöng på sista versen. Vi fick spendera ett dygn i den lilla hålan Burg innan assistansförsäkringen resulterade i en hyrbil som tog oss tillbaka till Sverige.
 
En heldag med bilhaveri, fyra hundar varav en liten valp var minst sagt intressant. Deas första tid med oss spenderades därför i två olika bilar och med nätter på två olika hotell. I efterhand kan vi skratta åt att hon nog var den av mig, mamma och våra hundar som tog det hela med störst ro!
 
Dea, jag och Tessa på hotellrum i Tyskland.
 
Dea, Flamma och Loke på hotell i Malmö.
 
Sista hotellmorgonen redo att köra hem till Stavtorp. Jag var lite sliten vid det här laget som ni ser...

/Jenny
Kommentarer

Kom ihåg


Trackback