Babyboom på Kennel Combine

Den här våren sprudlar det verkligen av liv på Stavtorp. Just nu finns faktiskt två valpkullar hemma på kennel Combine. Mamma har sällan mer än en kull per år, men just den här våren föll det sig så att det passade att para två tikar. Det är ju ett pussel det där, med att ta hänsyn till löpintervall, semesterdagar och möjlighet att få hjälp av vänner och bekanta.
 
Sunny, Kasion Sunshine for Combine, med sina påskvalpar.
 
Debbies guldklimpar och Sunnys påskvalpar
Ena valpkullen har vi redan presenterat här, Debbies sju halvaustraliensiska guldklimpar. De växer med en rasande hastighet och närmar sig 8 veckor nu. Men valpkull nummer två såg dagens ljus lite senare, närmare bestämt under påsken. Mamma till den kullen är Sunny, eller Kasion Sunshine for Combine som hon heter i stamtavlan. Sunny är en systerdotter till Davy, Combine Steward of The Line, och är född i Finland hos Ada, kennel Kasion.
 
Vem är Sunny?
Sunny bor hos mammas goda vän May i Dalarna tillsammans med Justin, Combine Just a Boy. Men nu är Sunny alltså på Stavtorp och testar på mammalivet. När jag var hemma och tog hand om hundarna på Stavtorp helgen innan påsk fick jag hänga lite med Sunny själv. Trots att vi inte kände varandra tydde hon sig direkt till mig och knatade med på promenad som om det var det mest naturliga i världen.
 
Pigg, alert, vänlig och tygg är mitt intryck av Sunny.
 
Mitt under påskledigheten...
...bestämde Sunny att det var dags valpa. Valpningen flöt på bra till att börja med, men mot slutet tog det stopp och Sunny behövde få dropp för att få igång värkarna tillräckligt mycket för att föda de sista. Vi hade som vanligt gissat på antal valpar och visst såg vi att det skulle bli en större kull, men ingen hade trott att hon bar på nio valpar.
 
Men pappa till påskvalparna då?
Ja det vet vi faktiskt inte säkert! Mamma valde att använda både Tino, Combine Nintendo, och Maxi, Stanroph Si Maximillion De Terra Di Siena. Valparna kan alltså vara antingen bara Tinos, bara Maxis eller så kan Tino vara pappa till några och Maxi några. Bakgrunden är att Tino inte är någon ungdom längre och vi vet inte riktigt om han är fertil, men det vore himla roligt om han var far till några av dem. Innan valparna registreras i Svenska Kennelklubben kommer deras härstamning att kontrolleras med hjälp av ett blodprov. Spännande, för vi har aldrig testat det här förut!
 
/JennyKommentarer

Kom ihåg


Trackback