Den otroliga Englandsresan!

Jag vet inte om det ännu har lagt sig, hände verkligen Englandsresan mamma, jag och Eva gjorde där i slutet av Juli? Vann mamma och Davy verkligen BEST IN SHOW på Engelska goldenklubbens 150 års jubileum?
 
Det är så mycket jag kommer att minnas med den här resan... Evas och min bilresa över som tog oss genom södra Sverige, färja till Tyskland, bila till Holland och ta ännu en färja över till England. Vi hade verkligen så otroligt kul och det var så tryggt att ha med henne. Och sen dagarna i Stratford-Upon-Avon, mammas och min tur till Wendy Andrews (som jag tänker berätta om i ett separat inlägg) och SÅKLART självaste utställningen. Jag vill inte heller missa att nämna lyckan över att träffa alla fina vänner över i England. Det är så sällan man träffas att det verkligen känns som en enda stor reunion! 

När Eva och jag plockat upp mamma på flygplatsen och sen tagit oss till hotellet ägnades resten av eftermiddagen åt att förbereda hundarna, såklart fanns ingen slang till duschen så det var bara för mig och mamma att bära upp en hund i taget i badkaret, fylla upp med vatten och sen med hjälp av hundarnas matskålar få dom blöta så vi kunde shamponera. Även Ingrid och Lasse anlände till hotellet med sina hundar, så vi hade vårt lilla Svenska team på plats. På kvällen anorndade GRC en mingelkväll med buffé och det var så himla kul att träffa folk man inte träffat på flera år, och såklart även några nya bekantskaper. 

Och så var det dags för själva utställningsdagen. Toddy skulle in redan först på morgonen då veteraner går först på Engelska utställningar, det kändes skönt eftersom det inte hade hunnit bli så varmt än. Toddy var på ett strålande humör! Vi var i en klass om vad jag tror var 14 veteranhanar och jag blev så otroligt glad när vi först blev utplockade och ni kan ju sen föreställa er min glädje när vi blir placerade som 3:e bästa veteranhane.
 
 
När jag sedan fick läsa hans kritik blev man ju inte mindre glad!
 

När Toddy varit inne i ringen kunde jag mingla runt, titta på hundar, heja på vänner som var inne med sina hundar och självklart peppa mamma och Davy. För nästan sist på dagen var det dags för mamma och Davy och gå in i dagens största klass för hanarna, nämligen Open. En klass fylld med 22 champions från hela England och Europa. Vid det här laget hade det blivit soligt och otroligt varmt, men det hämmade inte Davy. Han var lika glad som alltid, viftade intensivt på svansen och flög genom ringen med mamma. Vi blev överlyckliga när mamma och Davy blev utplockade men vi kunde knappt tro våra ögon när domaren tog bestämda steg mot dom och gav dom förstaplatsen. Inget kommer någonsin slå mammas ansiktsuttryck när hon sprang till förstaplatsen och inte heller Davys glädjeskutt över att mamma blev så glad!
 
Mamma och Davy efter vinsten i Open!

Efter lite väntan blev det dags för alla klassvinnare att komma in och tävla om CC och bästa hane. Även om det fanns en förhoppning om att vinna, så var det så otroligt många fina klassvinnare inne i ringen. Det var så kul att se! Ingrid, jag och Eva stod helt spända vid ringside och jag tror vi alla tre skrek i kör när domaren gick till mamma och Davy (...kan ha fällts en och annan tår också). 

30 graders värme och MASSOR med varv i ringen ger en lång tunga, men steget och farten var bra på både matte och hund!
 
Tycker den här bilden återspeglar ganska väl hur vi kände oss när mamma kom ut ur ringen precis efter. Jag är helt varm, svettig och lycklig med kameran i högsta hugg för att kunna ta bilder på vårt fina minne. Mamma ÖVERLYCKLIG, varm och svettig och en flåsig men nöjd Davy som tycker allt är kul så länge han får vara med sin matte (och över all uppmärksamhet). 
 
Tänk att jag fick uppleva dehär med min absolut största förebild och morsa.
Foto: Ingrid Lundkvist
 
Ganska direkt blev det dags för tävlan om Best In Show, trots alla varv i ringen och att det knappt blev någon vila i värmen så höll Davy samma härliga utstrålning hela vägen. I BIS:et kunde inte domarna enas om vilken hund som skulle vinna, så en referee togs in som efter några varv till korades Davyt till GRC Club Show 2018 BEST IN SHOW vinnare. Det innebar även att Davy var den första Svenska golden retrievern att lyckas med en sådan vinst!

Davy och tikvinnaren i BIS finalen!

Titta på dom här två, så fina tillsammans! 
 
BEST IN SHOW vinnaren tillsammans med hanhundsdomare Kim Ellis samt tikdomaren Sue Almey
 
Tack mamma och Eva för en otrolig resa! Och tack till Jenny, pappa, Anne, Ulla-Britt och KG samt Ingegerd och Magnus som tog hand om hundar och höll ställningarna där hemma med lilla Caddy! /LindaKommentarer

Vilka fantastiska framgångar för er. Stort grattis!!!


Kom ihåg


Trackback