BISx2 och hejdå Loke!

Vilken dag vi hade på Goldenklubben Stockholm/Gotlands Open Show i lördags! Tanken med dagen var att ta ut valparna Tilly och Loke för att lära dem hur roligt det är att vara på hundutställning. För oss som vill visa hundar med viftande svansar är målet just att det ska vara roligt för hundarna att gå in i ringen.
 
Hur gör vi det då? Jo, genom att förbereda valparna väl och när det är dags ha lagom krav i ringen. Redan när valparna är ett par månader börjar träningen med att följa en godbit, stanna upp och så stilla ett ögonblick innan godbiten serveras. De får börja lära sig trava vid vår vänstra sida utan att hoppa och skutta. Nästan varje dag tittar vi på valparnas bett så att det ska bli en vardagsgrej för dem.
 
Tilly och Loke va glada i ringen och lilla Tilly gick hela vägen till BIS-valp. Loke slutade som 2a bästa hanvalp. En riktigt fin debut för valparna. På tiksidan slutade Urbans Judith, Combine Wikipedia, som dagens 2a bästa tik och bland hanarna vann Maxi och blev senare dagens BIS-hund. En oförskämt fin dag för våra hundar som alla visades av vår mamma Lena!
 
Det sorgliga den här dagen var att när utställningen var avslutad följde Loke med mamma hem till Stavtorp igen. Han har bott hos mig de senaste tre veckorna och jag har verkligen fäst mig vid den lille sparven. Men inget ont som inte har något gott med sig. Prinsessan Tessa är tillbaka i Stockholm igen!
 
 Kommentarer

Vad roligt, stort grattis!


Kom ihåg


Trackback