Slädhundsäventyret - drömmen som blev verklighet!

Trogna läsare kanske minns att jag, Jenny, berättat om min fantastiska 30-års present som jag fick förra året, men som skedde i april i år. Jag fick nämligen chans att förverkliga en dröm, en slädhundsresa! Efteråt visade jag lite bilder men nu har jag även klippt ihop en film som jag tänkte dela med mig av.
 
 
Och om vi backar bandet 4 år
Ni som följt mig sedan dess minns kanske när jag år 2013 tävlade om en plats på Fjällräven Polar 2014? Ett slädhundsäventyr i norra Sverige där man fick lära sig navigera ett hundspann genom fjällvärlden. Bara vinnaren fick delta, jag slutade tvåa i tävlingen och missde därför äventyret med en hårsmån. Det är en av mina största besvikelser! Men trots allt var ni många som röstade på mig i tävligen och det kanske är roligt för er att få veta att min dröm faktiskt slog in till sist!

Såhär såg mitt tävlingsbidrag till Fjällräven Polar 2014 ut:Besiktning, stopp, bibliotek, rally, tidskriftspris, museum och valpar!

Familjen kaos, ibland känns den beskrivningen väldigt passande för oss. Det är ett ständigt pussel med hundar och aktiviteter. Säkert kan många känna igen sig! Här kommer en redogörelse för det senaste kaoset  i Systrarna Widebecks hundliv!
 
Till och från i oktober och november har mammas valpar, Loke och Tilly gästat oss i Stockholm. Två underbara småkryp som faktiskt är halvsyskon till Flamma. På senaste tiden är det mest Tilly som varit här och Linda följde även med och förde Tilly på en valpträning för hela kullen (3 valpar) hos Lisa Falck tidgare i veckan. Vad de fick göra där berättar hon om lite utförligare så småningom.
 
I mitten av oktober reste Jenny, Tessa och Flamma till Finland med den tredje systern Widebeck: Malin! Ingen utställning eller tävling denna gång utan ett helt vanlig semsterhelg i Tammerfors. Vi är båda stora Tove Jansson-fans och i Tammerfors finns ett unikt muminmuséum. Rekomenderas för alla mumin lovers! Tessa och Flamma fick åka Finlandsfärja, bo på hotell och följa med på standsvandringar. De verkade tycka att det var ett rätt kul helg.
 
Flamma och Jenny kämpar på med apporteringsträningen och har varit på två instruktörsledda öppen klass-träningar. Först hos Sofi Pihl där hon markerade som en gud men struntade totalt i att stanna på stoppsignalen. Och sedan en hos Anita Norrblom där hon lyssnade på stoppsignalen jättefint, men hade istället helt förträngt vad vänster-tecknet betyder. Vi har att träna på!
 
På jobbet har Jenny det senaste året jobbat en hel del med tidningen Hundsport och fick därför gå på Svenska Tidsriftsgalan där Hundsport var nominerad i kategorin "Årets omgörning". Det var en sjukt häftig upplevelse att få kliva upp på scenen och ta emot priset ihop med resten av redaktionen.
 
Tessa är tillbaka i Stockholm efter sommarens dramatik och har återhämtat sig jättefint. Hon är faktiskt anmäld till en rallylydnadstävling om ett par vekor och lgger nu i hårdträning inför debuten. Tessa är liksom sin bror Toddy inte alltid den mest lättlärda av hundar...
 
Igår höll vi på att skratta ihjäl oss när en bild på vår Remy dök upp på Eskilstuna Stadsbiblioteks Facebooksida. De efterlyste ägaren till ett USB-minne som någon lagt i en ljudbok som lämnats tillbaka. Vi förstod genast vems minne det var och snart är det tillrätta hos ägaren!
 
YAY! Imorse besiktigade vi Jennys "nya" bil och den gick igenom. Vi besiktigar alltid på carspect i Bromma, dels för att det är på väg till jobbet och dels för att det är tillåtet att ta med hund in där. Vi fick en del blickar när vi stövlade in med fyra hundar, men de skötte sig finemang.