Just like...J-kullen!

Grattis i efterskott vill hälsa Justin, Scilla och Hera! De är tre fantastiska nyblivna 12-åringar som föddes i kennel Combines J-kull. Och en speciell tanke vill vi skänka Berta och Nova, som tyvärr inte längde finns med oss. J-kullen var en speciell kull på flera vis. De har haft fin sammanhållning och vi har fått ha nära kontakt med "valparna" under livets gång. Därför tänkte vi passa på att berätta lite om kullen.
 
J-kullen är Veras första och enda kull. Vera heter egentligen Combine Heart of Gold och var Billys kullsyster. Hon bodde hos Boel och Benka Andersson i Enköping, där hon framför allt var Benkas hund, men kom tillbaka till oss för en valpkull. Hon var en rätt avslappnad morsa som ni ser! Valparnas far är Int Ch Dreamylake Day and Night.

Justin: Combine Just A Boy
Kullens enda hane döptes passande till "Just A Boy" och matte May kallar honom Justin. Han lever ett härligt liv i Dalarna med apporteringsträning, viltspår och har även deltagit på en del utställningar med CK som bästa resultat.
 
Berta: SEV Ch Combine Just A Fantasy
Tjocka Berta, Bertil, Vesslan... kärt barn har många namn! Berta bjöd matte Mille Selander på många skratt. Tillsammans har de startat på B-prov och testat lyckan i utställningsringen med fina resultat. Dessutom har de vunnit nybörjarklassen på Goldenspecialens WT och spårat sig till ett Viltspårschampionat.
 
Hera: Combine Just A Daydream
Hera bodde kvar på kennel Combine lite längre än sina syskon, men flyttade så småningom till Anna Jafner. De blev ett riktigt superpar som tävlat på WTn, startat på b-prov och hängt med på utställningar. Anna och Hera har även vunnit SSRKs ungdoms-SM ihop! Nu lever Hera familjeliv och blir nog ordentligt bortskämd på ålderns höst, vilket hon såklart är värd!
 
Nova: Combine Just Like Magic
När Vera flyttade hem till Boel och Benka var det tillsammans med en av sina valpar. Nova blev Boels och de har utmärkt sig speciellt på b-prov, där de gått till pris i ÖKL. De har även tävlat på WT och deltagit på en del utställningar. Nova hade en svag ridge över nosen som gav henne ett unikt uttryck.
 
Scilla: Combine Just A Minute
Kullens femte och sista "valp" lever liksom Justin ett härligt liv i Dalarna tillsammans med familjen Lundin. Hon kallas Scilla och har inte deltagit på prov och tävlingar som de andra kullsyskonen, men vi har alltid haft god kontakt med Scilla och träffat henne på flera av våra kennelträffar. Prov och tävlingar är inte för alla och viktigast är förstås alltid att man kan erbjuda sin golden ett aktivt och berikande liv, vinterbilderna här nedan på Scilla får tala för sig själva.Kommentarer

Vad roligt att ni skriver om våra fina hundar.Det var och är sannerligen en speciell kull med härliga individer allihop.Jag är så tacksam att Mille och jag inte hade fastnat för samma valp när det blev dags att välja.Jag hade lite svårt vet jag att välja mellan Nova och Scilla men är idag så glad att jag valde Nova och jag tror Kerstin är lika glad över Scilla.Nova var så speciell för mig,alltid lika glad att göra saker med mig,utställning agility rapportering eller bara en skön skogspromenad.Vi hade förmånen att få vara med på några andjakter och det var nog det allra roligaste för oss båda.En sån hund får man nog bara en gång i livet även om jag älskar Speja som är min nya hund.

Svar: Jag förstår precis din känsla <3 Alla våra valpkullar är förstås spännande att följa, men J-kullen var och är speciell! /Jenny
Jenny & Linda Widebeck

Instämmer med Boel, roligt att läsa. Men tråkigt såklart att alla inte längre är i livet. Helt riktigt att Scilla inte varit på utställning och B-prov, men till vårt försvar (!) vill jag bara säga att vi roat oss genom åren på ett antal jakt- och agilitykurser plus några workingtests. Nuförtiden är hon lite stel, men pigg ändå. Vi skämmer bort henne så mycket vi kan och hon är en väldigt kär familjemedlem. /Kerstin

Svar: Det gläder oss att höra att Scilla blir bortskämd :) Meriter från prov, tävlingar och utställningar är lätta att vara stolt över - men långt ifrån det viktigaste både i våra egna liv ihop med hundarna och när vi säljer valpar. Ett aktivt och kärleksfullt hem är egentligen det enda en hund behöver! /Jenny
Jenny & Linda Widebeck


Kom ihåg


Trackback