Om oss - SystrarnaWidebeck

Systrarna Widebeck besår av två systrar, Jenny och Linda Widebeck, som vuxit upp på Kennel Combine och smittats av vår mamma Lenas intresse för Golden Retrievern. På vår blogg får du med följa oss i träning och tävling med våra hundar och även besök hemma på kennel Combine. Vi gillar retrieverträning, rallylydnad och utställningar men framförallt vardagen ihop med våra bästa vänner.

Jenny, Tessa och Flamma
Jenny bor tillsammans med Tessa, Flamma och sambon Niklas i Blackeberg i Stockholm. Jenny på Svenska Kennelklubbens kansli, som digital redaktör på marknadsavdelningen.
  • Tessa, SEU(u)Ch FIUCh LVCh Combine Quite a Miracle är en 8-årig goldentik som är Jennys ögonsten och bästa vän. Utöver sina championat har Tessa 2a pris i nkl på b-prov och en WT-vinst i nkl med 96 poäng på sin meritlista.

  • Flamma, J RLD N Combine Up In Flames är en 4-årig goldentik som far fram som en tornado i tillvaron. Alla Jennys grå hår är Flamma skyldig till, men de har också väldigt roligt ihop. Flamma har ett 3a pris i nkl på p-prov, är utställd med excellent och 100 poäng i rallyns nybörjarklass. Hennes favorithobby är att rycka upp sly med rötterna.

Linda, Toddy och Maxi
Linda bor numera i Linköping med tillsammans med Toddy, Maxi och sambon Gustav. Linda pluggar HR-programmet och utöver studierna är hon ordförande i Golden retrieverklubbens styrelse i Östergötland.

  • Toddy, C.I.E NORD UCh LV Ch Combine Quite A Boy är en 8-årig goldenhane och Tessas kullbror. Han är ständigt vid Lindas sida. Toddy har utöver sina utställningschampionat ett 2a pris i nkl på B-prov, han har vunnit DP på Goldenspecialen två gånger och har flera godkända resultat i nkl på WT. Han har äver fått möjligheten att delta på både fasan och andjakt.

  • Maxi, SEU(u)Ch GI Ch Stanroph Si Maximillion de Terra Di Siena kom till Linda när han var knappt 5 år. Full med energi men utan någon som helst lydnad blev han en utmaning, men en rolig sådan. Nu har han snart varit Lindas i två år och han kan idag hänga med ut på apporteringsträning och fullkomligt älskar det. Han var Gibraltisk utställningschampion när han kom och på hans första utställning i Sverige blev han BIM och därmed Svensk utställningschampion. Helst av allt befinner han sig dock i vattnet!

Allt började på Kennel Combine
Men allt började såklart via mamma Lena och hennes uppfödning under kennelnamnet Combine. Kennel Combine finns på Stavtorp utanför Eskilstuna hos Lena vår pappa, Nisse. Hemma har hundarna alltid levt som en del av familjen och det är nog det som gjort att vi båda värnar så pass mycket om just det dagliga livet med våra fyrbenta. De flesta av avelsdjuren är meriterade på både utställning och jaktprov. Lena har alltid haft som övertygelse att vi bäst bevarar rasens egenskaper genom att se till att hundarna kan utföra de uppgift som det en gång i tiden avlades fram för att utföra. Att i samarbete med sin förare söka reda på och apportera vilt.

Så skapades Systrarna Widebeck
Tidigare hade vi varsin blogg, men när vi under år 2013 flyttade ihop i en lägenhet i Blackeberg tillsammans med våra hundar tyckte vi att det kunde vara roligare att blogga tillsammans. Då växte Systrarna Widebeck fram.

Följ oss på 
Facebook - SystrarnaWidebeck
Instagram - SystrarnaWidebeck

 
 Kommentarer

Kom ihåg


Trackback