Mål 2018

Det är alltid lite läskigt att skriva ner sina mål på papper. På något vis blir det så tydligt. Att publicera dem så här känns ännu pirrigare. Tänk om vi inte når dem? Nåja, de är ju just mål och inte löften så nu kör vi. Här kommer lite tankar och målsättningar för våra hundar år 2018.

Tessa, SEU(u)Ch FIUCh LVCh Combine Quite a Miracle
Den 23 januari blir Tessa veteran och under året är ett mål att hålla henne frisk och pigg så att jag får visa henne i veteranklass på utställning. Tessa är ett CACIB ifrån titeln CIE vilket känns lockande att jaga. Hittar vi en lämplig utställning och pälsen sitter testar vi och då visas hon givetvis i championklass eller bruksklass eftersom veteraner inte kan tilldelas CACIB. Fler WTn eller b-prov blir det inte för Tessa, men kanske testar vi rallylydnadens nybörjarklass i sommar.

Toddy, SEU(u)Ch FIUCh LVCh Combine Quite a Boy
Precis som Tessa blir Toddy veteran den 23 januari. Toddy har känts fräsch och pigg och förhoppningen är att han kommer fortsätta må så. Efter Club Show i somras bestämdes att det var hans sista utställning innan han blev veteran, så målet under 2018 blir att när pälsen kommit tillbaka debutera som veteran. Helst på en utomhusutställning! Toddy har heller inga planer på att starta på fler WTn eller B-prov, men efter inomhusträningen i Kungsör under mellandagarna där vi körde lite rallylydnadsmoment känns det lite lockande att testa. Så kanske får ni se även Toddy debutera i rallylydnadens nybörjarklass i sommar.  
 
Maxi, SEU(u)Ch GBCh Stanroph Si Maximillion de Terra de Siena
Under 2017 uppnådde Maxi målet med att bli utställningschampion i Sverige. Han lyckades även samla på sig ett CACIB i Sverige och sedan innan har han 2 i Gibraltar, givetvis känns det väldigt lockade att ta sig utomlands och se om man kan lyckas få med sig ett sista CACIB för titeln CIE. Eftersom apporteringsträningen har gått över förväntan den senaste tiden känns det givetvis peppande att fortsätta träningen. Maxis största mål under 2018 är att hans matte ska träna in ett snyggt fotgående och att fortsätta utmana Maxi till att växa ännu mer. Kanske kan vi en dag testa starta på ett WT? Dock lite för kaxigt att sätta det målet under 2018, så det får vi nog hålla lite på. 
 
Flamma, J RLD N Combine Up In Flames
För Flamma blir det fortsatt apporteringsträning, jobba vidare med öppenklassmonenten paralellt med vilthanteringen. Målsättningen är start på b-prov, och allra helst vill vi belönas med ett förstapris såklart. Det vore även roligt att starta på något WT, men det får komma i andra hand.

Under vintern har vi börjat nosa på momenten i rallylydnadens fortsättningsklass. Flamma trivs inte så bra i trånga inomhushallar så vi skyndar långsamt och lagom till utomhussäsongen hoppas jag på att vi känns redo att anmäla oss till en tävling. Målet är att avsluta året med titeln RLD F som kräver tre godkända rundor i klassen.
 
Jag ser även fram emot att visa Flamma i bruksklass på officiell utställning någon gång under år 2018. Min dröm är att hon någon gång ska tilldelas ett CK. Vem vet, kanske blir det redan i år?'
 
Nu blickar vi framåt mot 2018...Kommentarer

Kom ihåg


Trackback