Blir dom verkligen 8 år idag?

Det känns verkligen helt overkligt att Toddy och Tessa fyller 8 idag och därmed blir VETERANER? Idag för 8 år sedan födde nämligen Magda, SEU(u)CH Combine Flames Of Fantasy, sin sista kull på Combine. I kullen fanns 2 tikar och 2 hanar och av dessa finns alltså 2 kvar i familjen än idag. Toddy och Tessa är ju faktiskt två av dom hundarna som ni får följa allra mest på våra kanaler. Men det var faktiskt inte helt självklart att Toddy skulle komma att bli Lindas och Tessa Jennys... 
 
Supermamman Magda med nyfödd Q-kull

Toddy och Tessa 9 veckor gamla
Eftersom det var Lenas sista kull på Magda, och hon fortfarande saknade en Magda-dotter var det självklara valet att behålla en tik. Men som vanligt kunde hon inte undvika att behålla även en hane ett tag... Lenas fokus låg på Tessa och när Toddy var 7-8 månader hade Lindas utställningsintresse börjat och Toddy blev ett bra träningsobjekt. Lena hade dock bestämt sig att Tessa skulle bli kvar i familjen och Toddy skulle placeras i familj, OM inte Linda tog beslutet att Toddy skulle bli hennes ansvar. Eftersom relationen hade eskalerat snabbt var det självklart att han skulle bli kvar, och där började Linda och Toddys resa. Lindas första hund, hennes "once in a lifetime" hund. 

Tessa var som sagt Lenas hund väldigt länge, och det var först när Jennys hund Nell började bli gammal som Tessa fick komma och bo hos Jenny på prov. Jenny som var van vid två gamla hundar fick nu en pigg Tessa som fyllde tillvaron med energi och bus. Och där tog Jenny och Tessas resa fart. Idag bor Tessa, som ni vet, på heltid hos Jenny i Stockholm, även om hon har varit hem några vändor för att bli mamma. Tessa har nämligen fött tre kullar ganska små kullar på Combine. Den ena kullen gav Jenny hennes Flamma. 

Tessa och Toddy är på många sätt väldigt lika, men också så otroligt olika. Jenny och jag kan diskutera likheter ena sekunden, och den andra skrattar vi åt om dom verkligen är syskon. Men något som dom har gemensamt är hur otroligt vänliga dom är, två- som fyrbenta. Dom är verkligen så otroligt speciella, och vi är så tacksamma för alla dom år som vi haft hitills med våra Magdabarn, och självklart hoppas vi på många år till. Både Toddy och Tessa har pris på jaktprov och båda klarade av sina svenska utställningschampionat relativt snabbt (även om Linda alltid vill påpeka att Toddy kirrade det på FÖRSTA försöket). 

Eftersom Jenny fortfarande semestrar i Japan firar Tessa sin födelsedag hemma hos mamma och pappa på Stavtorp. Toddy däremot, han ska fira genom att sova i sängen mellan Linda och Gustav, äta go-frukost, kanske gosa lite i soffan och gå långpromenad i skogen. Kanske spana lite på ekorrar i träden också? 

Tessa - SEU(u)CH FI UCH LV CH Combine Quite A Miracle 
Toddy - C.I.E NORD UCH LV CH Combine Quite A Boy 
 
Stort grattis till våra fantastiska veteraner <3 
 Kommentarer

Kom ihåg


Trackback