Och där kom vintern tillbaka!

Ganska länge fick vi njuta av snö och rena hundar här i Linköping. Men sen kom + graderna krypandes och skogen och vägarna runt där vi bor blev lera och enorma vattenpölar. Studentbostäders tvättmaskiner och torktumlare har fått snurra hundhandukar och hundtäcken. Men igårkväll kom snön tillbaka igen och även om jag har förstått att den bara skulle få ligga någon dag är den så välkommen. Maxi njöt av att springa i hagen som ligger på andra sidan skogen och snön yrde omkring honom. Sen finns det heller ingen som älskar att jaga snöbollar så mycket som han. 

Men kolla in hur fin promenad vi hade idag!!?

"Kan hon bara säga de magiska ordet så vi kan få springa?!?!?!"
Maximillion <3 
 
Men, nu blickar vi framåt mot våren. Tunnare kläder, långa promenader i sol och INGA VANTAR /LindaBlir dom verkligen 8 år idag?

Det känns verkligen helt overkligt att Toddy och Tessa fyller 8 idag och därmed blir VETERANER? Idag för 8 år sedan födde nämligen Magda, SEU(u)CH Combine Flames Of Fantasy, sin sista kull på Combine. I kullen fanns 2 tikar och 2 hanar och av dessa finns alltså 2 kvar i familjen än idag. Toddy och Tessa är ju faktiskt två av dom hundarna som ni får följa allra mest på våra kanaler. Men det var faktiskt inte helt självklart att Toddy skulle komma att bli Lindas och Tessa Jennys... 
 
Supermamman Magda med nyfödd Q-kull

Toddy och Tessa 9 veckor gamla
Eftersom det var Lenas sista kull på Magda, och hon fortfarande saknade en Magda-dotter var det självklara valet att behålla en tik. Men som vanligt kunde hon inte undvika att behålla även en hane ett tag... Lenas fokus låg på Tessa och när Toddy var 7-8 månader hade Lindas utställningsintresse börjat och Toddy blev ett bra träningsobjekt. Lena hade dock bestämt sig att Tessa skulle bli kvar i familjen och Toddy skulle placeras i familj, OM inte Linda tog beslutet att Toddy skulle bli hennes ansvar. Eftersom relationen hade eskalerat snabbt var det självklart att han skulle bli kvar, och där började Linda och Toddys resa. Lindas första hund, hennes "once in a lifetime" hund. 

Tessa var som sagt Lenas hund väldigt länge, och det var först när Jennys hund Nell började bli gammal som Tessa fick komma och bo hos Jenny på prov. Jenny som var van vid två gamla hundar fick nu en pigg Tessa som fyllde tillvaron med energi och bus. Och där tog Jenny och Tessas resa fart. Idag bor Tessa, som ni vet, på heltid hos Jenny i Stockholm, även om hon har varit hem några vändor för att bli mamma. Tessa har nämligen fött tre kullar ganska små kullar på Combine. Den ena kullen gav Jenny hennes Flamma. 

Tessa och Toddy är på många sätt väldigt lika, men också så otroligt olika. Jenny och jag kan diskutera likheter ena sekunden, och den andra skrattar vi åt om dom verkligen är syskon. Men något som dom har gemensamt är hur otroligt vänliga dom är, två- som fyrbenta. Dom är verkligen så otroligt speciella, och vi är så tacksamma för alla dom år som vi haft hitills med våra Magdabarn, och självklart hoppas vi på många år till. Både Toddy och Tessa har pris på jaktprov och båda klarade av sina svenska utställningschampionat relativt snabbt (även om Linda alltid vill påpeka att Toddy kirrade det på FÖRSTA försöket). 

Eftersom Jenny fortfarande semestrar i Japan firar Tessa sin födelsedag hemma hos mamma och pappa på Stavtorp. Toddy däremot, han ska fira genom att sova i sängen mellan Linda och Gustav, äta go-frukost, kanske gosa lite i soffan och gå långpromenad i skogen. Kanske spana lite på ekorrar i träden också? 

Tessa - SEU(u)CH FI UCH LV CH Combine Quite A Miracle 
Toddy - C.I.E NORD UCH LV CH Combine Quite A Boy 
 
Stort grattis till våra fantastiska veteraner <3 
 Mål 2018

Det är alltid lite läskigt att skriva ner sina mål på papper. På något vis blir det så tydligt. Att publicera dem så här känns ännu pirrigare. Tänk om vi inte når dem? Nåja, de är ju just mål och inte löften så nu kör vi. Här kommer lite tankar och målsättningar för våra hundar år 2018.

Tessa, SEU(u)Ch FIUCh LVCh Combine Quite a Miracle
Den 23 januari blir Tessa veteran och under året är ett mål att hålla henne frisk och pigg så att jag får visa henne i veteranklass på utställning. Tessa är ett CACIB ifrån titeln CIE vilket känns lockande att jaga. Hittar vi en lämplig utställning och pälsen sitter testar vi och då visas hon givetvis i championklass eller bruksklass eftersom veteraner inte kan tilldelas CACIB. Fler WTn eller b-prov blir det inte för Tessa, men kanske testar vi rallylydnadens nybörjarklass i sommar.

Toddy, SEU(u)Ch FIUCh LVCh Combine Quite a Boy
Precis som Tessa blir Toddy veteran den 23 januari. Toddy har känts fräsch och pigg och förhoppningen är att han kommer fortsätta må så. Efter Club Show i somras bestämdes att det var hans sista utställning innan han blev veteran, så målet under 2018 blir att när pälsen kommit tillbaka debutera som veteran. Helst på en utomhusutställning! Toddy har heller inga planer på att starta på fler WTn eller B-prov, men efter inomhusträningen i Kungsör under mellandagarna där vi körde lite rallylydnadsmoment känns det lite lockande att testa. Så kanske får ni se även Toddy debutera i rallylydnadens nybörjarklass i sommar.  
 
Maxi, SEU(u)Ch GBCh Stanroph Si Maximillion de Terra de Siena
Under 2017 uppnådde Maxi målet med att bli utställningschampion i Sverige. Han lyckades även samla på sig ett CACIB i Sverige och sedan innan har han 2 i Gibraltar, givetvis känns det väldigt lockade att ta sig utomlands och se om man kan lyckas få med sig ett sista CACIB för titeln CIE. Eftersom apporteringsträningen har gått över förväntan den senaste tiden känns det givetvis peppande att fortsätta träningen. Maxis största mål under 2018 är att hans matte ska träna in ett snyggt fotgående och att fortsätta utmana Maxi till att växa ännu mer. Kanske kan vi en dag testa starta på ett WT? Dock lite för kaxigt att sätta det målet under 2018, så det får vi nog hålla lite på. 
 
Flamma, J RLD N Combine Up In Flames
För Flamma blir det fortsatt apporteringsträning, jobba vidare med öppenklassmonenten paralellt med vilthanteringen. Målsättningen är start på b-prov, och allra helst vill vi belönas med ett förstapris såklart. Det vore även roligt att starta på något WT, men det får komma i andra hand.

Under vintern har vi börjat nosa på momenten i rallylydnadens fortsättningsklass. Flamma trivs inte så bra i trånga inomhushallar så vi skyndar långsamt och lagom till utomhussäsongen hoppas jag på att vi känns redo att anmäla oss till en tävling. Målet är att avsluta året med titeln RLD F som kräver tre godkända rundor i klassen.
 
Jag ser även fram emot att visa Flamma i bruksklass på officiell utställning någon gång under år 2018. Min dröm är att hon någon gång ska tilldelas ett CK. Vem vet, kanske blir det redan i år?'
 
Nu blickar vi framåt mot 2018...