Tillbaka i verkligheten

Nu var det länge sedan ni hörde något från mig, Jenny. Efter julledigheten kastade jag mig rätt snart ut på en underbar resa. Men först lämnades Tessa och Flamma i tryggt förvar hemma på kennel Combine. Tessa är visserligen en hund som trivs på många platser men Flamma med sin explosiva extra allt personlighet kan jag inte lämna var som helst och att veta att mina hundar har det bra är en förutsättning för att jag ska kunna njuta av en resa.
Äventyret ledde till Japan och skidorten Hakuba där jag tillsammans med ett härligt gäng swishade ner för bergen i ungefär 10 dagar. Ett underbart sätt att semestra om ni fråga mig, total avkoppling och samtidigt aktivitet. I byn såg vi många shibor och en och annan akita, båda japanska raser. Och fick jag goldenabstinens kunde jag bara kila in på den lilla lokala matbutiken där två gamla goldentikar sov bakom disken.
Resans sista dagar spenderade vi i Tokyo. Givetvis besökta jag statyn av Hachiko vid stationen Shibuya. Klingar namnet bekant? Historien om Hachiko gripande och har även blivit film.
 
Hachi var en japansk akita som levde på 1920-talet. Varje morgon följde han sin husse till stationen och återvände för att möta honom vid arbetsdagens slut. Men en dag dök husse inte upp, han hade drappats av en stroke. I nio år väntade Hatchi vid stationen precis vid den tid, då tåget hans husse åkt med skulle anlända, men husse återvände aldrig. Så småningom blev Hatchi känd över hela landet. Hans trofasthet ansågs representera en familjelojalitet som alla borde sträva efter.
Nu är jag hemma i Stockholm igen sedan knappt en vecka. Det första jag gjorde när vi kom hem var såklart att åka till Stavtorp, till mina hundar. Skogens tystnad vad som balsam för själen efter spännande, men hektiska, Tokyo.

//Jenny
 Kommentarer

Kom ihåg


Trackback