Flamma lurade instruktören

Inom familjen skämtar vi ibland om att Tessa lurar oss. Genom att smyga iväg på egna äventyr på promenaden, inte verka dräktig men ändå få en valp eller se helt lugn ut men i nästa stund bli helt stissig. Jag har sedan länge kallat Tessa för "Spiggen" för att hon som ung var pigg som en spigg, men nu kallar vi henne oftare för "Spiggeluring".

Ett lugn som bedrar
Hur som helst tycks hennes lurfasoner ha gått i arv till Flamma. I måndags började Flamma och jag en kurs i tävlingslydnad på Mälarö Brukshundklubb och Flamma blålurade verkligen instruktören. I början fick vi stå i en stor ring och i turordning göra en övning med instruktörens ögon på oss. Övningen gick ut på att man skulle leka igång hunden, bli passiv och sedan när hunden sökte kontakt fortsätta leken. De andra hundarna blev otåliga och gnällde eller pockade på sina förares uppmärksamhet i väntan på deras tur. Men inte Flamma. Passiviteten har vi med oss från jaktträningen och hon satt till synes helt lugn. Men jag som känner henne kunde se hennes energi stegra.
 
När det var vår tur tittade instruktören på mig och sa med tvekan i rösten "Jaha, tror du att du kan få Flamma att vilja leka lite". Jag behövde bara skymta med leksaken så kastade Flamma sig över den men ett vrål och började kampa som betsatt. "Oj..." var det enda jag hörde från instruktören, följt av ett skratt.
Hur ska det där fria följet se ut?
Jag är lite tveksam till hur jag vill ha mitt "fria följ". Instruktören verkar gärna se att hunden trippar med böjd nacke och blickan fastnaglad på föraren. Jag känner nog mer mer att det räcker med en bra position, följsameht och att hon sneglar på mig då och då.

Kursen som Flamma och jag ska gå sträcker sig över fem måndagskvällar och vi kommer att få lära oss momenten i tävlingslydnadens startklass. Roligt att prova något nytt och nyttigt att komma ut och träna i ny grupp, på ny plats. Hur det än går på kursen är det underbart att veta att kommer Flamma att vara totaldäckad på måndagskvällarna fem veckor framöver.Kommentarer

Kom ihåg


Trackback