Från novis till vinnare av Luciacupen

I våras fick Linda och jag för oss att testa rallylydnad med våra veteraner, Toddy och Tessa. Vi tränade litegrann och anmälde så småningom till en tävling i nybörjarklass. Men lagom till tävlingen började Tessa att löpa och eftersom hon skulle paras fick hon stanna hemma. Linda och Toddy åkte och tävlade själva och fick med sig två godkända resultat. Efteråt skrev Linda och berättade om det på bloggen, det inlägget kan du läsa här >>
 
Tessas valpning i somras blev som vet rätt dramatisk och med tanke på hennes ålder har vi tagit det väldigt lugnt efter att lille Caddy, numera Enzo, flyttade hemifrån. Mycket promenader och en del bakdelskontroll har vi tränat för att återfå styrka och balans. Hon har verkligen kommit tillbaka fint och har känts pigg och glad hela hösten.
 
Som anställd på marknadsavdelningen på SKKs kansli är oktober och framåt den mest hektiska tiden på hela året på grund av arbetet med Stockholm Hundmässa, speciellt om man som jag (Jenny) dessutom är ansvarig för mässans webbplats och sociala medier. Därför tänkte vi att det vore bra att skingra tankarna med något annat och då tog vi upp rallyträningen med Toddy och Tessa igen. Och det var precis som Uppsala Hundungdom läst våra tankar när de bjöd in till Luciacupen, tre kvällstävlingar i rallylydnades nybörjarklass i december med sista tävlingen på Lucia.

Eftersom Toddy redan hade två godkända resultat deltig han bara på en av tävlingarna där han skötte sig fint. Ett skutt över en kon gav 10 minuspoäng men han klarade annars poängen och fick titeln RLD N. Tessa var med alla tre tävlingarna och som en dröm att tävla med. Tessa älskar att stå i centrum på tävling och blir glad och alert. Första tävlingen fick hon 96 poäng och blev delad fyra i klassen, andra tävlingen vann hon med 99 poäng och på den tredje fick hon 94 poäng och hamnade på en delad fjärdeplats. Det innebär alltså att även hon fått titeln RLD N.
 
Dessutom visade det sig att Tessa vann Luciacupen! Hon var den hund som fått högst sammanslagna poäng om man räknade in alla tre tävlingarna. Tessa, min älskade Tessa. Hon har en fantastisk förmåga att vara bäst när det gäller för i vardagen är hon nog faktiskt vår mest olydiga hund. Jag skojar inte!
 
Som vinnare i Luciacupen fick Tessa en jättefin rosett, träningskoner, en mysik filt, kylväska och en fluffig pipleksak. Den sistnämnda är dock inte med på bilden, för den roffade Flamma åt sig och lekte med hela kvällen. Kanske en slags protest för att Tessa fått stå i fokus några kvällar?