Löptid och ny arbetsplats

Så för en snart 1,5 vecka sedan började det, Flamma och Tessa uppvaktade varandra lite smått. Ett par dagar sedan såg jag den första bloddroppen på golvet och noterade att båda satt igång att löpa. Lite förvånad blev jag eftersom jag tycker det brukar märkas mer på Flamma innan löpet drar igång. Båda har varit pigga och som vanligt ändå till några dagar in i löpet. Nu märker jag att hormonerna börjar stöka till det lite för dem. Det kissas, nosas och farten har minskat.

Ändrade planer
Lite trist att löpet kom tidigare än jag beräknat eftersom jag börjat ställa in mig på att anmäla Flamma till b-prov under hösten. Nu har jag bestämt mig för att avvakta. Det är lätt att tänka "skönt, nu löper hon i tre veckor och sen är det fritt fram att starta", men så enkelt är det ju inte. Många tikar påverkas under efterlöpet även om de inte blir synligt skendräktiga och Flamma har påverkats mer eller mindre efter alla sina löp.

En lugn tid väntar
Istället ställer jag in mig på en lite lugnare tid. Vi ska träna rallylydnad, gå långa kravlösa promenader och inte minst bo in oss på vår nya arbetsplats. Jag jobbar ju på Svenska Kennelklubbens kansli som i månadsskiftet augusti/september flyttade från Rinkeby till Rotebro.

Spännande planer
Dessutom finns tankar på att låta Tessa få en en sista valpkull. Min underbara Tessa är 7,5 år men i fantastisk kondition. I vintras kämpade jag med att få henne mer musklad då jag nojade över att hon började tunna ur lite. Men sommarens långa skogspromenader och simning har gjort underverk och jag kan knappt minnas när hon kändes så stark och välmuskad som hon gör nu.
 
Sista bilden på Tessa och Flamma på SKKs kansli i Rinkeby.
 
På plats i Rotebro och posar med Vargen utanför entrén.Kommentarer

Kom ihåg


Trackback