Kennelträff 2017

Den 19 augusti var det dags för den årliga kennelträffen, denna gång i slutet på sommaren istället för i Maj som vi annars brukar ha. Det var en dag som började med spöregn men som snabbt övergick till solsken och en som alltid lika trevlig träff med gamla och nya valpköpare. För oss är det så fantastiskt kul att få se hundar som vuxit upp på kenneln och även få se valpköpare möta varandra. Så vi är otroligt glada över att så många vill komma på våra träffar! 
 
Kennelträff på Stavtorp!
 
Något som kändes väldigt kul detta år var några speciella deltagare... På plats hade vi nämligen Ylva Braunerhjelm, kennel Sandemars. Ylva är en IKON inom golden retrievern som ras i Sverige och var en av våra första uppfödare på Golden retriever. Det var även där mamma började som elev. Och på Sandemars träffade mamma två kvinnor som hon kom att starta ett väldigt nära samarbete med och slutligen bilda just Combine - Märta Ericsson och Ulla-Britt Karlmann. Vi kände oss så tacksamma över att dom ville komma och spendera denna härliga dag med oss alla! 
 
Från vänster: Märta Ericsson, Ulla-Britt Karlmann och Ylva Braunerhjelm 

Tidigare år har vi bjudit in någon som bedömmer hundarna, detta år skippade vi det men istället bjöd dagen på följande aktiviteter... 
 
Ringträning
För de som ville passa på att utställningsträna så fanns en utställningsring uppsatt och Linda tillgänglig för att hjälpa. 

Valpkurs
Ann-Sofie hade även uppstartsträff för A-kullens valpkurs, eftersom morgonen bjöd på regn fick dom hålla till i garaget ett tag innan det lättade upp, extra roligt var att ALLA valpar från kullen var på plats så vi passade på att ta en bild med hela familjen, längst till vänster är pappa Davy och mamma Pippa. 

Davy, Pippa och valparna ur A-kullen
 
Tävlan om Combines snabbaste apportör 

Ulla-Britt med sin 10-åringa Roxy i tävlan om Combines snabbaste apportör...
 
... Något som Roxy fixade galant och hamnade bland topp-3!
 
Men Roxy och resten av gänget fick se sig slagna av Ronja (Combine Up The Line) som knep förstaplatsen tillsammans med matte Lena!

Mamma presenterar Lena och Ronja som Combines snabbaste apportör 2017!

Rallylydnad

Utöver detta fanns även en rallylydnadsbana som Maria Lundin höll i. Här ser ni Barbro tillsammans med Fanta och Maria som går med och hjälper. Tack Maria!

Maria, Barbro och Fanta!

Såklart blev det även en väldans massa mingel, uppvisning av Ann-Sofie och Maja (som tagit över Eddies roll...) och avslutningsvis även en presentation av alla kullar samt hur alla olika linjer hänger samman. Det är kul att kunna visa tankarna bakom kullarna och hur de har kommit till! 

Maya tillsammans med Pippi Långstrump!

Jag vill avsluta med att tacka alla deltagare och alla ni som hjälpte oss att genomföra kennelträffen, stort tack till er. Men jag vill också dela med mig av den här bilden, tre kvinnor som är så otroligt inspirerande. Utan dessa tre hade inte Combine funnits så vi är många som är evigt tacksamma för allt arbete ni lagt ner på Combine men även på rasens utveckling i Sverige! 
 
Ulla-Britt Karlmann, Lena Widebeck och Märta EricssonKommentarer

Kom ihåg


Trackback