Club Show 2017

Den 9 september 2017 är ett datum jag sent kommer glömma. Är så glad över att mamma och jag kom iväg trots att vi "bara" hade Toddy att visa. Resultatet har ni säkerligen redan läst på facebook, men jag vill självklart dela med mig av det även här på bloggen. I bilen påväg ner till Skåne pratade vi om de tidigare Club Shows som jag varit på med Toddy och kom fram till att det var två gånger, där han blivit 2a bästa hane på båda. Så, tredje gången gillt blev det för oss eftersom Toddy gick hela vägen till att bli BIR (vi fick BIS rosetter då klubben inte hade de andra) från jaktklass.
 
Det var en väldigt speciellt känsla, och även om Toddy alltid varit en enkel hund att visa var det en DRÖM att visa honom denna dag. Han hamnar lätt lite i bakgrunden nu när jag håller på så mycket med Maxi, men där och då kände han nog att den dagen handlade bara om honom. Toddy och jag har upplevt många utställningar tillsammans och uppnått alla de mål jag satt upp för honom, men att vinna Club Show för två rasspecialister från England var något alldeles extra. 

Utöver utställningen blev det en härlig helg med mamma. Med oss hade vi även Maxi och Davy så under söndagen gick jag en härlig promenad med killarna under tiden som mamma gjorde gårdsbesök. Under bilresan hem hann vi även stanna till längs vägen och träna Davy inför kommande jaktprov! 
 
Tänk var mycket jag har fått uppleva genom denna underbara hund. Nästa gång Toddy visas på en utställning kommer det att vara som veteran. Vart har alla år tagit vägen?!
 
Toddy under bedömning i jaktklassen (innan regnet hade kommit)
 
 Stunden efter att Janet Buckingham gett rosetten till oss...♥

 En glad matte och ett härligt stöttande gäng i bakgrunden - det var SÅ härlig stämning runt ringen!
 
BIS/BIR: C.I.E NORD UCH LV CH Combine Quite A Boy
BIS-2/BIM: Floprym Open A Nut
 
Här blev Toddy utvald till bästa jaktmeriterade golden. Tiken som blev bästa jaktmeriterade tik heter Made My Way Xlusively Mine
RLD N Combine Up In Flames...

...är Flammas nya namn! Idag åkte vi och tävlade Rallylydnad igen och Flamma la ytterligare två godkända rundor till samlingen. I den ena klassen fick vi dessutom 99 poäg och blev placerade på 2a plats. I den andra klassen landade vi på 90 poäng efter att matte, det vill säga jag, gjorde fel övning vid en skylt. Så typiskt!

"Men löper inte Flamma" tänker ni kanske? Jo, det gör hon men på rallylydnadstävlingar får man delta med löptik. i nybörjarklass får man dock starta sist vilket innebar att jag var tvungen att hålla två banor i huvudet och sedan starta båda rundorna tätt efter varandra. In i det sista var jag fundersam på om jag verkligen skulle tävla med Flamma eftersom hon känns lite loj i och med löpet men jag resonerade som så att eftersom man i rally jobbar så nära hunden och får uppmuntra den under rundan så skulle det nog gå ändå...
 
... och det gjorde det ju! Så nu kan Flamma titulera sig RLD N. Rallylydnad är så roligt att jag tror vi tränar vidare lite smått och försöker oss på fortsättningsklassen så småningom också!
Fina Flambolina med sina priser. Tack Mälarö Brukshundklubb!Löptid och ny arbetsplats

Så för en snart 1,5 vecka sedan började det, Flamma och Tessa uppvaktade varandra lite smått. Ett par dagar sedan såg jag den första bloddroppen på golvet och noterade att båda satt igång att löpa. Lite förvånad blev jag eftersom jag tycker det brukar märkas mer på Flamma innan löpet drar igång. Båda har varit pigga och som vanligt ändå till några dagar in i löpet. Nu märker jag att hormonerna börjar stöka till det lite för dem. Det kissas, nosas och farten har minskat.

Ändrade planer
Lite trist att löpet kom tidigare än jag beräknat eftersom jag börjat ställa in mig på att anmäla Flamma till b-prov under hösten. Nu har jag bestämt mig för att avvakta. Det är lätt att tänka "skönt, nu löper hon i tre veckor och sen är det fritt fram att starta", men så enkelt är det ju inte. Många tikar påverkas under efterlöpet även om de inte blir synligt skendräktiga och Flamma har påverkats mer eller mindre efter alla sina löp.

En lugn tid väntar
Istället ställer jag in mig på en lite lugnare tid. Vi ska träna rallylydnad, gå långa kravlösa promenader och inte minst bo in oss på vår nya arbetsplats. Jag jobbar ju på Svenska Kennelklubbens kansli som i månadsskiftet augusti/september flyttade från Rinkeby till Rotebro.

Spännande planer
Dessutom finns tankar på att låta Tessa få en en sista valpkull. Min underbara Tessa är 7,5 år men i fantastisk kondition. I vintras kämpade jag med att få henne mer musklad då jag nojade över att hon började tunna ur lite. Men sommarens långa skogspromenader och simning har gjort underverk och jag kan knappt minnas när hon kändes så stark och välmuskad som hon gör nu.
 
Sista bilden på Tessa och Flamma på SKKs kansli i Rinkeby.
 
På plats i Rotebro och posar med Vargen utanför entrén.