Appoteringsträning och debut på b-prov

Nu var det länge sedan jag skrev och Flamma och vår apporteringsträning. Vi har varit rätt flitiga på sistone så jag tänkte berätta lite om våra senaste träningar för instruktör och vår gemensamma debut i nybörjarklass på officiellt b-prov. Japp, gemensamma! För med Billy klev jag direkt in i öppen klass så det kändes speciellt att få debutera i nkl tillsammans med min Flamma.

B-provsdebut i Boxholm
Hur vet man egentligen att hunden en startklar? Jag har våndats och funderat. Till sist anmälde jag bara. Det kändes som min sista chans innan Flamma troligtvis skulle bli skendräktig. Och jag är väldigt glad att jag vågade testa. Flamma och jag hade så roligt ihop på b-provet.
Markeringarna, följsamheten, inlevereringarna, avlämningarna och fokuset är jag väldigt nöjd med. Hon kunde gått frimodigare i vattnet, men inget att haka upp sig på. Det som brast var tyvärr spontaniteten, när hon först gick ifrån truten på det avslutande söket. Som tur var valde hon att återvända och plocka hem den vilket gjorde att hon ändå tilldelades ett tredjepris.
 
Tyvärr är spontaniteten på vissa vilt något vi fått jobba med en del, och verkar behöva jobba lite mer på. Men skam den som ger sig! Ibland har det känts som att jag aldrig skulle kunna komma till start med Flamma. Så jag gläds ändå åt att ha vågat testa, vårt pris och känslan att det var roligt att starta på jaktprov med henne!
Vattenträning för Anita
Ett par veckor efter provdebuten var det dags för höstens första träning för Anita Norrblom ihop med vårt favoritgäng. Passande nog stod vatten på schemat. Vi byggde linjer längs en vass. Flamma tyckte först det var lite konstigt att hon skulle behöva simma så långt utan att stöta på en dummy eller få stöttning från mig så hon vände in tom ett par gånger. Sedan lossnade det och jag kunde avsluta riktigt nöjd.
Öppenträning hos Lisa Falck
Plötsligt händer det. Jag råkade vara ledig samma dag som mamma och Davy skulle träffa sin träningsgrupp och träna för Lisa Falck. Jag och Flamma hade turen att få vara med. "Orka ligga kvar och leta" var träningens tema, både självmant på markeringar och efter närsökssignal på dirigeringar. Flamma inledde grymt! Hon markerade bra, gick på ett långt linjetag och höll sina områden fint. Sedan gick vi en bit på linje och då blev hon skållhet. Höll ihop okej, men efteråt märktes det att hon bränt ut sig lite.
Överlag är jag ändå vildigt nöjd med den här träningen också. Tänk vad lycklig jag är som har en hund att utvecklas ihop med och som är så rolig att träna med som Flamma!
 Kommentarer

Kom ihåg


Trackback