Toddy är med i cancerforskningen

Det har varit ganska tyst från min (Lindas) sida, jag har haft en ganska intensiv pluggperiod och lämnade in en stor hemtenta för en vecka sedan. Maxi har även varit hemma hos mamma ett tag, det började med ett hängande öga som inte ville bli bättre. Vi tänkte att det skulle vara bättre om han var hos henne så han kunde följa med på ögonlysning med resten av gänget. Som tur va var det inget farligt med hans öga utan det var Horners. Det innebär att hans öga kommer vara hängigt ett tag, men så småningom återgå till det normala (hoppas jag...). I helgen tar jag i alla fall tåget hem och på söndag hänger han med till Linköping igen, ska bli så härligt att få tillbaka honom igen. 
 
Under tiden som Maxi varit borta och jag och Toddy haft kvalitetstid, vilket också har varit helt underbart. Det blir en enorm skillnad att bara ha honom. Toddy är alltid vid min sida, så har knappt använt ett koppel under dessa veckor. Men nu ser vi fram emot att "lillebror" kommer tillbaka och sätter fart på vardagen igen, de behöver vi. 

Denna vecka hade dock Toddy ett viktigt uppdrag, han skulle nämligen till veterinären för att samla blod. Blodet skulle därefter skickas till SLU för att användas i cancerforskningen på hund. Djursjukvårdaren frågade även om Toddy inte kunde bli blodgivare hos dom, eftersom han var så enkel att ta blod på. Så jag började fylla i ett formulär. Men sen kom jag till punkterna där hunden inte fick vara över 8 år (vilket han blir i januari) och inte ha varit utomland (vilket vi har varit måååånga gånger), så det blev inget med det. 

Även mamma åkte med 4 hundar som också var med och bidrog till cancerforskningen. Känns viktigt att ställa upp och hjälpa forskningen framåt, det är det minsta vi kan göra för våra hundar. Och eftersom Toddy har tagit bort en stor cancerknöl från strupen kändes det extra viktigt att ställa upp! 

 
Min fina kille! Kommentarer

Kom ihåg


Trackback