Älskade vitnos

När Billy lämnade oss axlade Doris, SEU(u)Ch Combine Merry Message, rollen som äldsta hund på Stavtorp. Då kändes det lite konstigt. Visserligen hade Doris "fyllt veteran" men hon kändes inte speciellt gammal. Doris har alltid varit en väldigt pigg, spänstig och kvick hund.
 
Tikpyssel och pussel
Hemma på Stavtorp har mamma både tikar och hanar. Jag beundrar henne (och andra uppfödare) som bollar arbete, många hundar och uppfödning. Eftersom jag har tikar och vi inta bor allt för långt ifrån varandra brukar jag och mamma pussla lite och byta hundar när det vankas löp eller liknande för att det ska bli enklare hemma på Stavtorp. Jag har inget emot det, snarare är det roligt att få lite kvalitetstid med familjens hundar. Snart får jag ju tillbaka mina egna, alltså Tessa och Flamma, igen.
 
Doris på besök
Jag till exempel har haft Debbie hos min under delar av oktober och november, men nu har hon flyttat hem igen. Istället gör Doris ett gärstspel på Stavtorp och efter några dagar ihop har det slagit mig att Doris faktiskt numera känns som en gammal hund. I början av nästa år fyller hon 10 år. Hon är fortfarande fräsch och så, men de vita glasögonen sprider sig ner äver nosen och hon sover sådär djupt som äldre hundar gör.
Doris, eller Dork som vi också kallar henne, är en riktig kelgris. Mammas hundar får inte vara i möblerna, men Doris har undantag för kökssoffan. I somras när mamma kom hem med den från en loppis hoppade hon upp direkt och la sig tillrätta, sen tittade hon på mamma med en blick som sa "tack för soffan". Så den fick bli hennes.
 
När farfar Ivar kom på besök till Stavtorp i helgen delade hon dock med sig av platsen i utbyte mot klappar. Farfar är en riktig djurvän som jobbat med djur i hela sitt liv så jag tror inte han had enågot emot att hon var lite närgången.
 Kommentarer

Kom ihåg


Trackback