Jag är så glad över att få följa din utveckling

För knappt ett år sedan hämtade jag hem Maxi. 4,5 år gammal var han då och han kunde inte mycket. Sådant som man själv börjar med redan när valpen är 8 veckor fanns det inget av i honom. Han kunde varken sitt stanna kvar, inkallning, fotgående, lämna leksak/tennisboll i hand och liknande. Att lära en vuxen hund, som redan "lärt sig så mycket själv" var verkligen inte lätt och jag tänkte att det är mycket jag får ha överseende med, med Maxi. De första månaderna höll vi oss lugna, jag ville lära känna honom igen. Men sen när vi började lite snabbt (t. ex inlägget med agilityträningen) så insåg jag att han är en himla härlig hund att utvecklas med. 

Igår fick Maxi för första gången hämta en dummy. Jag har inte velat introducera dummy då han med leksaker och annat är väldigt tuggig och ganska hård i sitt grepp. För Maxi har apportering alltid varit en väldigt hetsig lek, för det är så han har vuxit upp. Någon stadga har aldrig varit på tal utan det har bara varit skoj och lek. Så tills idag har han enbart fått bära dummy när han varit tillsammans med mig och t. ex suttit framför mig, vi har då lekt "ge och ta" under pauser på promenaderna.  Eftersom han inte heller hade någon inleverering på saker som kastas så har jag absolut inte velat kasta dummy och genom det tränat in olydlad. På promenaderna har vi istället jobbat med tennisboll, och när jag kastat så har jag påbörjat en inkallningssignal där han får en ny boll kastad när han lämnar den andra till mig, vilket visar sig funka bra för oss.
 
Här är ett smakprov på hur långt vi har kommit. Jag är så otroligt stolt över denna kanske för många andra lilla framsteg. Men det är otroligt häftigt att få se hur Maxi utvecklas tillsammans med mig! 
 
 
SEU(u)CH GI CH Stanroph Si Maximillion De Terra Di SienaKommentarer

Åhhh vilka fantastiska framsteg för er Linda. Imponerande!!!
Så klokt och starkt att klara av att ha tålamod att ta det långsamt. Sååå trygg stadga, härligt fokus, mycket apporteringsvilja o jättefin inleverans o avlämning. Många svåra steg i den övningen. Grattis ⭐⭐⭐
Kram Ann-Sofie

Svar: Tack för dom fina och peppande orden <3 Känner mig så glad över alla framsteg! /Linda
Jenny & Linda Widebeck


Kom ihåg


Trackback