Nu har jag mycket att berätta!

Ja, faktsikt så mycket att jag knappt vet var jag ska börja. Speciellt Flamma och jag har haft en massa skoj för oss den sista tiden, även om Tessa har också hängt med såklart!

Tre utställningar på två månader
I början av året bestämde jag mig för att visa Flamma på några utställningar under våren. Vi behöver ut och träna för att bli avslappnade och bekväma i situationen båda två. I slutet av januari berättade jag att Flamma varit på Open Show i Linköping. Sedan dess har vi faktiskt hunnit med ytterligare två utställingar. Först en Open Show, i Sala, där Flamma blev placerad som 3a med HP i klassen maiden. Förra helgen testade vi lyckan på en officiell utställning, arrangerad av Sörmlands Kennelklubb. Där fick Flamma betyget excellent i öppenklass. Det roligaste är att Flamma verkar tycka utställning är kul och viftar glatt på svansen i ringen.

Flamma i ringen i Strängnäs. Ursäkta lite dålig bildkvalité, svårt med ljus inomhus.
 
Viltsök och dirigeringstecken
Vi har också tränat en del apportering. Dels dirigeringstecken och stoppsignal, en träning som stundtals gör mig tokig. Stackars Flamma, jag måste vara en dålig pedagog! Vi tragglar vidare i hopp om att förstå varandra bättre snart. Paralellt har vi också tränat en del sök, och tinat vilt ett par tillfällen. Då har både Flamma och Tessa fått vara med. Där känns träningen mer hoppfull, de söker gärna och tar hem vilten, men behöver båda jobba på uthålligheten.
Foto av Johanna Anderkrans, från en sökträning i svkattram

Flamma och jag har börjat simskola
När jag hörde om Anneli som satsat järnet och öppnat eget hundsim med väldigt speciell filosofi. De första tillfällena hoppar nämligen matte/husse i poolen tillsammans med hunden. Tanken är att hunden ska lära sig gilla poolen på ett tryggare vis. Flamma och jag har gått två av tre lektioner och är helnöjda. Nästa gång ska jag testa hålla mig på torra land och därefter är vi förhoppningsvis redo att fortsätta simma själva utan instruktörshjälp.

Bilder från tillfälle 2 i poolen. Hon tränar på att följa leksak och vila hängandes på min arm.
 
 Kommentarer

Kom ihåg


Trackback