Maxi testar agility!

Jag har länge funderat på vad som skulle kunna bli Maxis grej. Han är en väldigt fartig hund med mycket motor, men också en väldigt egen vilja som lätt svävar iväg i sina egna små påhitt. Men med tiden så har Maxi märkt att det är ganska skoj att göra grejer tillsammans, och att vi har blivit ett team är det ingen tvekan om. Känns ganska sjukt att han "bara" bott hos mig i knappt 9 månader, känns som att jag alltid haft honom.

I alla fall så bokade jag en inomhushall tillsammans med Ingegerd vid 2 tillfällen. Tanken var nämligen att testa lite agility med honom. Ingegerd tränar lydnad och är uppe i klass 3 med sin tik Mindy, så vi fick även massa bra träningstips från dom på roliga saker att träna på hemma. 

Jag tänkte bjuda på två små klipp från den första och sedan den andra träningen, att Maxi gillade att hoppa och springa tunnlar syns nog... Jag valde att köra extern belöning på ett lock på slutet för att få bort intresset från att ta godis från mig hand. Nu har vi inte bokat hallen något mer men jag tänker att vi fortsätter med "skogsagility" (vilket är favoritsysslan på promenaderna) och sedan kör med Ofelia och våra shiba kompisar i sommar!
 
Givetvis var även Toddy med till hallen, han har fått hämta några tennisbollar gömda i hörnen på hallen och kört några varv med sina trix (vilket är väldigt få). Sedan har vi varvat Maxis agility med Mindys lydnadsträning och det har varit så härligt att se Ingegerd och henne tillsammans, dom är fantastiskt duktiga!
 
 
Foto: Ingegerd Bauren
Toddy - C.I.E SEU(u)CH FI UCH LV CH Combine Quite A Boy

Maxi - SEU(u)CH GI CH Stanroph Si Maximillion De Terra Di Siena
Mindy - Höstglädjens Some Kind Of SuperstarKommentarer

Kom ihåg


Trackback