En helg i Riga

Förra helgen åkte jag och mamma med Davy och Tessa på internationell utatällning i Riga. Både Tessa och Davy är ett CACIB ifrån en internationell championtitel vilket sporrade oss att ge oss av österut för att testa lyckan.

Flamma fick följa med som sällskap på resan. Det kändes lite lustigt eftersom Tessa och Davy är hennes föräldrar, så vi reste liksom med en liten hundfamilj kan man säga. Hundarna skötte sig fint på båtresan dit. De fick följa med upp i hytten och kopplade snabbt av trorts att luften kände som den tog slut i det lilla rummet.
 
Vi anlände till ett kallt och blåsigt riga på fredagen och letade oss fram till hotellet. Därefter gick vi en lång promenad med hundarna innan de fick sig dusch och finputsning inför lördagens utställning. Tyvärr blev den lördagen inte riktigt vad vi hoppats på. Båda hundarna skötte sig utmärkt i ringarna och visade sig med ständigt viftande svans men Tessa föll inte alls domaren i smaken och stod sist i sin klass. Davy var 2a placerad i championklassen men oplacerad i konkurrensen om bästa hane.
 
På söndagen var det dags igen. Vi hade haft tid att ladda om och kände oss peppade. Hundarna var lika glada i ringen dag två. Speciellt Tessa älskar verkligen att stå i rampljuset. Den här dagen gick det bättre och Tessa var verkligen snubblande nära det CACIB vi så gärna ville ha. Hon blev dagens 2a bästa tik med reserv CACIB. Davy var 2a i championklassen och fick till sist även hanhundarnas CERT.

I det ungefär 2 minuter långa filnklippet nedan får ni följa med oss söndagen den 19 mars!