Jag saknar dig Billy ♥

Han var två och jag sjutton år när våra hjärtan började slå takt. Nu är det snart ett år sedan hans slutade slå. Jag tänker såklart på Billy, SEUCh Combine Hennessy. Den 27 juni var hans födelsedag. Det känns fortfarande märkligt att han inte finns längre. Han som så länge var mitt livs mittpunkt.
 
Jag pratar ofta om Billy. Han finns i nästan alla mina hundanekdoter- och berättelser. Jag tänker på honom ännu oftare. Varje dag saknar jag honom. Jag älskar alla mina hundar men förstår allt mer att Billy var min "once in a lifetime-hund". Den där hunden man får vara tacksam för att få uppleva en gång i livet. Jag är honom tacksam för så mycket och har nog aldrig varit så stolt över en hund som jag var – och är – över Billy.
 

♥♥♥

 Linda och Maxis midsommar på hundfjället!

I skrivande stund sitter jag med Maxi i Stockholm och tänker tillbaka på några underbara midsommardagar uppe i Sälen. Vi åkte dit tillsammans med Gustav och labradoren Selma för att vandra uppe på fjället och bo några dagar i deras stuga som ligger precis intill hundfjället. Det blev en regnfri vandring på fredagen och Maxi fullkomligt njöt av att få springa fritt och jag njöt av att slippa asfalt och bara vara vi. 
 
Under promenaden lät jag Maxi härja fritt och tränade inte någon speciellt. Men jag fick sätta inkallningssignalen på prov vid några tillfällen när han började roa sig med att springa efter fåglar som befann sig på fjället, och den funkade! 
 
Gustav hade med sig sin kamera så tänkte bjuda på några bilder!
 
Dags att vandra upp mot fjället... 

Väl uppe fick hundarna lite vatten medan vi bestämde hur vi skulle gå... 

Lite fotgående.... 

Någon hade koll på att bollen var med i fickan... 
 
Selma håller istället koll på sin lillhusse som mest ägnade sig åt sin kamera... 
 
 
På kvällen kom solen och vi satte igång grillen... Och Maxi längtade tillbaka till toppen!...men vissa saker gör hon bra, min Flamma!

Så fick vi lite träningsinspiration igen! Fantastiska Matilda bjöd upp några träningssugna tjejer till sitt hundparadis i Dalarna för ett par veckor sedan och det var precis vad jag och Flamma behövde för att hitta motivationen igen.
 
Med tanke på Flammas vår sköt vi väldigt lite under helgen, men vi gjorde annat som fick henne på tå. Gick på linje, i ny grupp, på ny mark med många dummies som flög genom luften. Först kändes det som det brann inuti henne, men trots det redde hon ut alla sina uppgifter. Framåt eftermiddagen och nästa dag var hon bättre tempererad men fortfarande skärpt och duktig. Jag åkte från Dalarna stärkt och med ny motivation. Tack Matilda!
 
Sedan dess har vi varit iväg för att träna skott två gånger. Flamma blir het och känns som en smörklick på en varm potatis vid min sida men hittills bara råtaggad, inte orolig. Nu skyndar vi långsamt över sommaren, grejar lite med skott och vilt så får vi se vart det leder.
En av många fikapauser för att planera nya övningar och låta hundarna landa.
 
Flamma och jag dag 1 efter markeringsjobb på en vall.