Grattis till våra sjuåringar

Igår fyllde Toddy, Tessa och deras syskon Prince och Tindra 7 år. Tänk att nästa år blir Q-kullen veteraner, galet! Toddy bor som ni vet med Linda i Linköping och Tessa med Jenny i Stockholm. Fast det har ju inte alltid varit så...
 
Q-kullen som är Magdas fjärde och sista kull föddes hemma på Skosbrynet i Hållsta. Två pigga och framåt valpar där Toddy rätt snart blev Lindas och Tessa Lenas. Jenny har dock ett hemskt minne av hur hon vallade de busiga valparna i trädgården en dag där Toddy fick spring-fnatt och krockade med den parkerade släpkärran. Inget hål men ett rejält jack i skinnets yttre lager. Så här i efterhand tur att det inte blet något ärr... vad kunde det gjort för Toddyponkens utställningskarriär!?

Men först ut att visa framfötterna i ringen var syrran Tessa som exempelvis vann BIS-placering som valp och BIS-2 på Open Show redan som junior.
Toddy behövde lite mer tid men började såsmåningom håva in cert. Inte mindre än 5 stycken hann han med under junior-tiden och vid sin officiella debut i öppenklass kammade han hem championatet.
 Som treåring blev Toddy Lindas även på pappret - när hon fick honom i 20-års present. Vid det här laget hade de redan hunnit gå apporteringskurs ihop, fixat Toddys svenska championtitel och börjat samla CACIB. Och sedan dess har de fortsatt med 2a pris i nkl på b-prov, delta på CRUFTS, testat praktisk and- och fasanjat och internationellt utställningschampionat.
Tessa har aldrig bytt ägare utan tillhör fortfarande Lena, men däremot har hon bytt hem och spenderar sedan 2013 mestadelen av sin tid i Stockholm hos Jenny. Även Tessa har samlat på sig CERT, CACIB och championtitlar under åren samt en 2a i nkl på b-prov. Dessutom har hon hunnit med att bli mamma åt tre, om än små, valpkullar.
Man kan alltså säga att Tessa och Toddy är två syskon som tillhör två syskon. Det har öppnat upp möjligheter för roliga möjligheter för oss. Tessa och Toddy har följts åt på resor till träningsjakprov, WT och utställningar. En speciellt minnesvärd resa vi gjorde ihop var till Riga där Tessa och Toddy vann bästa hane och bästa tik och fick mötas för att göra upp om BIR. En annan är GRK Centenary där båda placerade sig i Open.
 Sedan ungefär ett år tillbaka lever Toddy och Tessa något lugnare liv. Absolut inga pensionärsliv utan såklart innehållsrika liv med massa motion, men inte lika mycket kursande och några mer provstarter blir det nog inte för våra Q-hundar. Tessa tränar lite agility och rallylydnad med ständigt viftande svans. Toddy kissar på träd över hela Linköping och sover som en gris i soffan. Dom är verkligen väldens snällaste, raraste och enklaste hundar. Vi älskar dem gränslöst och ser fram emot många fler härliga år ihop med våra bästa vänner.
 Kommentarer

Grattis till ett så framgångsrikt syskonpar! Och ett extra nospussgrattis till allra mysigaste Tessa!


Kom ihåg


Trackback