Årsresumé 2016

Så har det blivit dags för vår sammanfattning av året som gått. Tyvärr var 2016 inte bara ett glatt år, men de lyckliga stunder som utmärker sig är Toddys internationella utställningschampionat, Tessas valpkull, Jennys många träningspass med Flamma och att Linda välkomnade Maxi. Klicka på bilderna för att se dem i större format.
 
JANUARI
Årets första månad började Jenny, Tessa och Flamma på sitt nya jobb på Svenska Kennelklubben och Linda och Toddy befann sig tillbaka i Linköping. På Stavtorp flyttade Tinos dotter Maya, Glenriska Pick a Diamond, in och när alla hundar är på plats där var de inte mindre än 9 stycken: Billy, Tino, Doris, Tessa, Toddy, Davy, Debbie, Flamma och Maya. Toddy och Tessa fyllde och Toddy hade 6 årskalas och fick en knallrosa gris i present av Lindas kompisar.
 
FEBRUARI
I slutet av februari fyllde Flamma 2 år, men innan dess hann hon debutera på officiell utställning i Kumla där hon fick excellent med en fjärdeplacering i unghundsklass. På samma utställning visade Linda Debbie till vinst med CK i jaktklassen samt BIS-2 jaktmeriterad i finalen. Linda valdes in i GRK Östergötlands syrelse som utställningsansvarig.
 
MARS
Årets första träning hos Norrbloms och Flamma visade framtassarna. Våren hängde i luften och flera härliga helgdagar spenderades i skogen. Tessa var i kanonkondition och knep sitt tredje CACIB när hon blev BIM på SKKs utställning i Strängnäs. Flamma gick på vardagslydnadskurs och flera ringträningar för att träna på miljön och fokus bland andra hundar, under påsken fick hon förlja med passiv till ett WT för att lyssna på massa skott. Vi hälsade på hos Ofelia, Lindas guddotter Vilja och Shiba-doris.
 
APRIL
Toddy och Linda kom till Stockholm för att få en knöl på Toddys hals undersökt, som visade den sig behövas opereras bort. Först verkade allt bra, men när Linda och Toddy kommit hem till Linköping igen blev Toddy riktigt hängig och magsjuk. Efter ännu en vända med dropp, prover och kräkhämmande medicin vände det tack och lov till sist. Vi hade träningsdag på Stavtorp och två av Flammas sytrar deltog. Dessutom deltog Jenny och Flamma på en härlig träningshelg hos Jens och Sofia på Koholma.
 
MAJ
Flamma fick testa ett litet b-provs upplägg på träning, men kändes inte redo då vilthanteringen inte riktigt fungerade. Mer positivt var att Jenny efter en tids noja över en förändring i Flammas steg lät Stefan Rosén på ReDog gå igenom Flamma som konstaterade att stegförändringen berodde på stora muskler i ett kralligt bakställ, haha! Kennel Combine hade kennelträff på Stavtorp, som alltid en trevlig dag med stor uppslutning.
 
JUNI
Linda och Toddy flyttade till Stockholm, närmare bestämt hem till Jenny och Niklas, över sommaren. Jenny och Flamma gick b-provskurs med blandat resultat, löp-Flamma kändes inte med på noterna. Bättre funkade hon på vattenkursen för Lisa och Johan i Norberg även om hon fick vattensvans dagen därpå och blev riktigt ynklig. Mitt i alltihopa annlände Maxi, Stanroph Si Maximillion De Terra Di Siena, till Sverige och flyttade in i Blackeberg. Inte minst fyllde vår högt älskade Billy 13 år.
 
JULI
Månaden hade två stora händelser: Lena & Nisses 120-års fest på Stavtorp och det glada beskedet att Tessa väntade valpar efter Aust Ch Larbellah Team Leader. Maxi ställde glatt upp som ny parkompis till Flamma och traskade både milspår i Nyköping, chillade Femöre och andades skärgårdsluft på Kroktall med Jenny. Sommarens varmaste dag sprang Linda och Debbie vänstervarv i Köping och Debbie tilldelades reserv-CERT. Den sista juli kom Tessas småspiggar till världen!
 
AUGUSTI
Jenny och Flamma kom hemefter en veckas fjällvandring i Hemsedal och landade vid Tessas valplåda några dagar innan jobbet kallade igen. En hel drös Combine-hundar med ägare delade en fin dag på Open Show i Kungsbyn där Toddy avslutade med att bli BIS. Men allt roligt som skedde i augusti skuggas av den stora sorgen över att ta farväl av Billy. Trots alla hundar och en pigg valpkull kändes Stavtorp olidligt tomt. För att skingra tankarna åkte Jenny, Flamma och Debbie för att heja på Niklas cykeltävling utanför Mora.
 
SEPTEMBER
Linda och Toddy flyttade tillbaka till Linköping för fortsatta studier och med sig tog de även Maxi - då flyttade Tessa hem till Blackeberg igen efter sin mamma-period. GRK Östergötland ordnade goldendag och Linda dömde drop-in utställningen. När kent inledde sin sista turné i Linköping tog Jenny, Malin och Nisse en trip dit för att gå ihop. Maxi och Toddy testade viltspår med fint resultat.
 
OKTOBER
Flamma vaknade till liv efter löp-dvalan och startade på WT, dock med lite blandat resultat. Årets största framgångar stog istället Toddy och Davy för och de skördades i oktober. Kennel Combine fick sin första C.I.E när Linda och Toddy lyckades med bedriften att bli BIR på en internationell utställning i Tyskland. Lena förde Davy till en 2a i ökl på jaktprov och suddade därmed ut parentesen runt championatet. Inspirerad tinade Jenny vilt med jämna mellanrum och det släppte med Flammas vilthantering.
 
NOVEMBER
En rätt händelsfattig månad där livet mest knallade på i sin vanliga takt. Jenny jobbade mycket och Linda pluggade mycket. Tur att man har hundar då så man kommer ut ordentligt emellanåt! Jenny började hyra en träningshall och lät Tessa testa lite agility. Men i november utökades Combine-familjen med hunden Pippa, Goldenmill Strutt My Stuff For Stanroph, liksom Maxi ett arv från Anne Woodcock. Annes önskan var att vår mamma Lena skulle ta hand om hennes hundar och det är en stor lättnad och tröst att det gick att ordna.
 
DECEMBER
Lilla Stockholm och Stockholm Hundmässa inledde december. För Jenny betydde det bara jobb, men Linda och Lena visade Debbie som vann jaktklassen med CK båda dagarna. Strax efteråt for Jenny och Lena till England för att uppleva IGL Championship och heja på vår vän Philippa Williams som kvalificerat sig och höll sig kvar i tävlingen nästan hela mästerskapet. Dagen före julafton slog Flamma till på ett rejält sticksår i tassen och fick lov att sys och därför blev jul- och nyårsledigheten av det lugnare slaget.

Ett härligt 2017 önskar vi alla våra två- och fyrbenta vänner!
 
.Kommentarer

Alltid härligt att läsa om era strapatser! Kram!

Svar: Härligt att höra Mi :) Nu vill vi läsa din årsresumé! /Jenny & Linda
Jenny & Linda Widebeck

Min kommentar sprang nog in under fel inlägg...hälsar Ann-Sofie med för stora fingrar för telefonen... 😱


Kom ihåg


Trackback