GRK Open Show i Linköping

Det finns en positiv sak med löptik och det är att efter löp kommer päls. Tessa ligger lite efter fortfarande men Flamma börjar faktiskt få päls igen. Jag som inte är så duktig på att trimma har test mig fram med saxen över hals, öron, svans, byxor och tassar. I lördags var det nämligen dags för goldenklubbens utställning i Linköping och Flamma var anmäld!
 
Jag har fått kämpa en del för att få Flamma dit jag vill ha henne i ringen. Jag vill ha en hund med utstålning, som kan stå själv och visa sig glatt. Balansen har varit klurig för Flamma som har svårt för begreppet lagom. Antingen har hon känts peppad och spänd eller lugn och avslagen. Men i lördags fick vi till det. Avslappnad och glad, vad härligt det kändes!
 
Att domaren gillade henne var såklart också trevligt. Vinst med hederspris i klassen maiden räckte sedan till en femte placering i konkurrensen om dagens bästa tik. Det hade jag aldrig trott skulle hända. Här nedan ser ni mallgrodan med sin rosett. Flambolina som nästan aldrig känns enkel, men ibland slår till och gör mig sådär riktigt, riktigt, riktigt glad!
 Vart tog Tessas valpar vägen?

I somras började jag ambitiöst att följa Tessas småspiggar med min mobilkamera och klippte ihop små filmsnuttar. Ambitionen var att filma dem lite varje vecka för att kunna följa utvecklingen. Men efter fyra veckor stannade projektet upp. När vi fick ta farväl av Billy gick luften ur mig lite och jag kom av mig.
 
Vill ni minnas tillbaka hur småspiggarna såg ut (och hur härligt det är med sommarvalpar) kan ni klicka på play nedan så visas de fem korta filmerna i ordning! Det tar bara några minter att kolla igenom.
 
 
Valparna döpte jag efter kända austaliensiska karaktärer efter som deras far är från just Australien. Tikarna blev Natalie Imbruglia, Kate Blanchet, Nicole Kidman och hanen Mick Dundee. Men vad hände med småspiggarna sen?

Nicole och Mick flyttade hemifrån
Nicole Kidman fick namnet Combine You Had Me At Hello i stamtavlan och flyttade långt norrut för att bo ihop med sin storasyster (Flammas kullsyster) Toffee. Hon heter numera Fudge. Mick Dundee fick namnet Combine Yabba Dabba Doo och kallas Yambo. Han flyttade till Linköping där han bor ihop med Billys son Combine Rockabilly och Debbies bror Stanroph Super Mario.
Till vänster: Nicole/Toffee. Till höger: Linda med Mick/Yambo

Kate och Natalie blev kvar
Den största luddigaste tiken, Kate Blanchet, och den minsta vildaste tiken, Natalie Imbruglia, bor fortfarande kvar hemma på kennel Combine. Två gulliga och rätt olika individer. Kate fick namnet Combine You Are My Fantasy och kallas numera Fanta. Natalie heter Combine Yours Sincerely men kallas You You.
 
Till vänster: Natalie/You you. Till höger: Linda med Kate/Fanta
 
Nu har valparna hunnit bli ungefär ett halvår gamla och vi lär känna dem bättre varje dag. Nu när Flamma har löpt har vi fått hålla oss borta från Stavtorp, men hon är väldigt peppad att åka hem till kennel Combine och lära sina småsystrar allt hon kan....
 Grattis till våra sjuåringar

Igår fyllde Toddy, Tessa och deras syskon Prince och Tindra 7 år. Tänk att nästa år blir Q-kullen veteraner, galet! Toddy bor som ni vet med Linda i Linköping och Tessa med Jenny i Stockholm. Fast det har ju inte alltid varit så...
 
Q-kullen som är Magdas fjärde och sista kull föddes hemma på Skosbrynet i Hållsta. Två pigga och framåt valpar där Toddy rätt snart blev Lindas och Tessa Lenas. Jenny har dock ett hemskt minne av hur hon vallade de busiga valparna i trädgården en dag där Toddy fick spring-fnatt och krockade med den parkerade släpkärran. Inget hål men ett rejält jack i skinnets yttre lager. Så här i efterhand tur att det inte blet något ärr... vad kunde det gjort för Toddyponkens utställningskarriär!?

Men först ut att visa framfötterna i ringen var syrran Tessa som exempelvis vann BIS-placering som valp och BIS-2 på Open Show redan som junior.
Toddy behövde lite mer tid men började såsmåningom håva in cert. Inte mindre än 5 stycken hann han med under junior-tiden och vid sin officiella debut i öppenklass kammade han hem championatet.
 Som treåring blev Toddy Lindas även på pappret - när hon fick honom i 20-års present. Vid det här laget hade de redan hunnit gå apporteringskurs ihop, fixat Toddys svenska championtitel och börjat samla CACIB. Och sedan dess har de fortsatt med 2a pris i nkl på b-prov, delta på CRUFTS, testat praktisk and- och fasanjat och internationellt utställningschampionat.
Tessa har aldrig bytt ägare utan tillhör fortfarande Lena, men däremot har hon bytt hem och spenderar sedan 2013 mestadelen av sin tid i Stockholm hos Jenny. Även Tessa har samlat på sig CERT, CACIB och championtitlar under åren samt en 2a i nkl på b-prov. Dessutom har hon hunnit med att bli mamma åt tre, om än små, valpkullar.
Man kan alltså säga att Tessa och Toddy är två syskon som tillhör två syskon. Det har öppnat upp möjligheter för roliga möjligheter för oss. Tessa och Toddy har följts åt på resor till träningsjakprov, WT och utställningar. En speciellt minnesvärd resa vi gjorde ihop var till Riga där Tessa och Toddy vann bästa hane och bästa tik och fick mötas för att göra upp om BIR. En annan är GRK Centenary där båda placerade sig i Open.
 Sedan ungefär ett år tillbaka lever Toddy och Tessa något lugnare liv. Absolut inga pensionärsliv utan såklart innehållsrika liv med massa motion, men inte lika mycket kursande och några mer provstarter blir det nog inte för våra Q-hundar. Tessa tränar lite agility och rallylydnad med ständigt viftande svans. Toddy kissar på träd över hela Linköping och sover som en gris i soffan. Dom är verkligen väldens snällaste, raraste och enklaste hundar. Vi älskar dem gränslöst och ser fram emot många fler härliga år ihop med våra bästa vänner.