Fjällsemster

Jag älskar vår nordiska fjällvärld! I somras styrde Niklas och jag skåpbilen till Hemsedal för att uppleva de Norska fjällen en vecka. Det var första gången jag besökte fjällen sommartid och dessutom tillsammans med en hund då Flamma var med och vandrade. Helt underbart!
 
Nu är vi precis hemkomna efter en vintervecka i våra svenska Funäsfjäll. Närmare bestämt vid Ramundberget har vi bott och njutit av snö, skidåkning och varandra. Fast den här gången bodde vi inte i bilen utan en mysig stuga med karaktäristisk furu-inredning. Dessutom var både Tessa och Flamma med på den här äventyret.

Jag har aldrig rest till fjälls på vintern med hund förut men förvånades över hur enkelt det kändes. En kort sväng på morgonen och lite längre på eftermiddagen/kvällen klarade sig hundarna bra på, för däremellan åkte Niklas och jag i backarna. Men med stugan nära backen var det lätt att svänga hem och busa lite med dem i snön i samband med att vi käkade lunch. Världens bästa hundar!
 
Vi filmade en del uppe i fjällen och nu håller jag på att klippa ihop en liten snutt från resan som ni får se här så småningom. Tills vidare är här ett par bilder.
 
Fjällhundar i tomteland
Både Tessa och Flamma var helt galna efter att gräva i snön. Lämlar och hermeliner? Niklas hjälpte till när Tessa behövde vila.
 Kommentarer

Kom ihåg


Trackback