Slut, ja, helt slut

Igår när Flamma var lös på promenaden kom hon plötsligt farande som en missil bakifrån, grabbade tag i mitt byxben, gjorde "dödsrusket" och när jag förvånat röt till för hon iväg igen i full fart. Jag förtjänade attacken, Flamma och Tessa har kommit på undantag nästa hela december.
 
Mitt jobb som digital redaktör på Svenska Kennelklubben är på många sätt ett drömjobb för mig, men liksom allt annat blir sällan bra när det blir för mycket av det goda. I december går SKKs kansli på högvarv, det är febril aktivitet inför årets största evenemang: Stockholm Hundmässa. Att jobba med mässan är galet kul men sista veckorna inför mässhelgen blir övertidstimmarna många och på mässdagarna jobbar vi från tidig morgon till sen kväll. Facebook som jag ansvarat för sover dessutom aldrig...
 
Ibland önskar jag att alla som kommer till mässan fick se mer av jobbet bakom för att greppa vilken jätteapparat mässan är. Vi försöker dela med oss av glimtar men det speglar långt ifrån hela verkligeten. Visste ni till exempel att SKK har ett helt lager för enbart saker som används på Hundmässan? Det blir nämligen billigare att köpa och förvara själva än att hyra varje år. Under mässhelgen anlitas hela skolklasser för att hålla rent och snyggt i hallarna. Var det någon i år som noterade naturbruksklassen som städade kiss och bajs hela helgen utan att klaga det minsta? På kansliet har vi möten fortlöpande hela året och alla montrar och tävlingar har en dekikerad ansvarig person.
 
Nu ska det bli skönt med semester och lugna dagar. På fredag går jag på ledighet efter att ha jobbat 11 dagar i sträck. Då ska jag ta mina hundar och spendera timmar i skogen - i dagsljus! Till helgen bär det av hemmåt. Vi firar en nedtonad jul i vår familj där den enda traditionen är en julaftonspromenad med hela familjen.
 
Under mässhelgen chefade jag över den mobila redaktionen som ansvarade för nyhetsflödena på Stockholm Hundmässas webbplats och Facebooksida. I det här förrådet mitt i hall A huserade jag och min eminenta kollega Ida hela helgen. Speciellt glammigt är det alltså inte...
 Kommentarer

Tack Jenny för att de ger en blick om hur det ser ut bakom fasaden. Som besökare ser vi inget av detta. Allt flyter på som "vanligt". Finalen är höjdpunkten och så välregiserad! Som besökare är det stort att bara njuta av allt. Grädden på moset är att bo på hotellet bredvid och kunna ta hissen ner. Förstår att det är många som ger allt och lite till för den här festen. Stor eloge till dej och alla andra!


Kom ihåg


Trackback