Maxi pigg igen = träningen igång igen!

För några veckor sedan blev Maxi helt plötsligt väldigt dålig. Under en vecka gick han orent fram, och mamma och jag bestämde att hålla honom lugn och avvakta och se om de la sig. Men icke, istället upptäckte jag en kväll att han sov väldigt mycket. Jag väckte honom och märkte att han inte orkade ställa sig upp, jag tog tempen och stackarn hade över 40 grader. Då det var väldigt sent såg jag till att han drack vatten och så höll jag ett öga på honom under natten. Eftersom Toddy haft borrelia och anaplasma tidigare kände jag igen ALLA symtom och anade att det kunde vara nått sånt... Och ja, blodprov visade anaplasma. Som tur är svarar hundarna väldigt snabbt på antibiotika och redan kvällen efter ville Maxi ha mat igen och gå korta små turer ute. 
 
Här va han inte kaxig... Varm, trött, vägrade äta och smärta i kroppen. Mattes hjärta!

Nu har han ätit antibiotika i två veckor och han är helt och hållet sig själv, så himla skönt. Eftersom han först var halt och sen blev dålig låg jag lågt med träning. Men igår drog vi till med ett träningspass! Gustav hängde med ut och kunde filma ett av skicken. Eftersom Maxi är VÄLDIGT het när det kommer till apportering så börjar jag alltid med stadga. Sitt under tiden som jag kastar med tennisbollar eller det svåraste av allt, sparkar på tennisboll runt honom. Därefter gick jag ut till ett område jag och Ingegerd använt tidigare där jag la ut 2 tennisbollar. Eftersom han fick sitta från utskicksplatsen och titta när jag gick ut i områden tog vi en paus och gjorde lite annat så bilden skulle få suddas ut lite. 

Jag älskar hans glädje och fart. Som ni hör blåste det rejält och det blir ett terrängbyte där han fastnar, men jag gillar hur han jobbar sig vidare efter ett tag och hittar bollen (som jag hade gömt under löv). Inlevereringarna är fortfarande något vi ständig jobbar på, men oj så stor skillnad det är nu. Det var inte längesen som han tog boll/dummy och sen sprang i cirklar runt mig och lekte med grejen (enormt frustrerande, haha). 

 
Jag har så kul med den här hunden, han är en utmaning men så länge vi har så kul som vi har nu kommer vi fortsätta att jobba med apporteringen! Kommentarer

Kom ihåg


Trackback