Flamma på pallen på specialen

I fredags startade Flamma och jag på Goldenspecialens WT. In i det sista velade jag om jag skulle åka dit. Vi behöver ju ut och träna på provmiljöer, men jag villle inte upprepa fiaskot på Lidingö. Det är svårt att komma tillrätta med beteenden som nästan endast visar sig på prov eller tävling.
 
Solen gassade och det var lite vind. Tur nog är jag mer värmekänslig är Flamma så hon bekoms inte av vädret. Vi tog det väldigt lungt vid starten, rastade, drack vatten och hämtade en markering.

Ruta 1  13 poäng
Enkelmarkering i en sluttning. Den var inte svår men Flamma var överladdad. I raketfart sprang hon över dummien, uppför slänten och försvann bakom krönet. Känslan av uppgivenhet sköljde över mig och jag visslade in henne. Men då skärpte hon sig, vände hemåt och tog med dummien på vägen.
 
Ruta 2 20 poäng
Sen ville jag nästan bryta men mamma var med och peppade, "samla upp er och fortsätt", så vi gick vidare till ruta 2 och det var tur. Flamma spikade markeringen.

Ruta 4 12 poäng
Markering på igenvuxet fält, dold kastare, orange dummie. Flamma bommade kastet, jag såg inte ens hennes öron röra sig när dummien dunsade ner. Jag funderade några sekunder och kom fram till att det enda jag kunde göra var att testa dirigera. Ett tydigt linjetagstecken och Flamma gick iväg, om än lite osäkert. Som tur var tog hon linjen bra och eftersom farten var låg tog hon närsökssignalen bra också.

Ruta 3 12 + 19 poäng
Sista prövningen var en dubbelruta, enkelmarkering på vatten följt av en kort markering på land. När vattenmarkeringen kastats skälvde det i Flamma men hon satt kvar. Full fart ut och tillbaka men till min förvåning spottade hon ut dummien på mina fötter. Den korta markeringen löste hon dock utmärkt.
Full fart ut i vattnet...
Snygg inleverering på sista rutan - där vi var sista hund ut för dagen innan WT't avslutades.

Varför så missnöjd?
När vi väntade på prisutdelningen kände jag mig ändå inte speciellt nöjd. I efterhand undrar jag varför, hur kunde jag inte se alla de bra saker min hund gjort? Istället hakade jag upp mig på springet på ruta 1 och avlämningen på vattenmarkeringen. Ibland tror jag jag sätter kraven för högt på mig och Flamma.
 
Det visade sig att Flamma fått 76 poäng och blev placerad på femte plats. I bilen hem fick jag tid för analys och då sköljde det över mig. Vi klarade det, poäng som kvalificerar oss för ökl på WT, om vi vill. Men framför allt klarade vi att samla ihop oss efter en knackig start och avsluta riktigt bra trorts lång, varm dag med mycket väntan.
Där står vi, Flamma och jag. Vi fick också en rosett såklart, men den glömde vi hänga på oss.

Samtliga bilder är fotade Eva Carlin, kennel Tornseglarens.
 Kommentarer

ha en fin måndag

kram

STORT grattis! Det är ni så väl värda <3

Svar: TUSEN tack Hanna!
Jenny & Linda Widebeck


Kom ihåg


Trackback