Rallydebut med full pott

Flamma och jag har tränat rallylydnad sporadiskt i ungefär ett år. Vi gick en kurs i förra hösten, mest för att komma åt uppstyrd träning i grupp med andra hundar. Tanken på att tävla var länge avlägsen men under sommaren har jag hängt med några på jobbet när de tränat och tävlat och funderat på om det inte skulle vara kul att testa själv.
 
Sagt och gjort anmälde jag Flamma till en tävling i Åtvidaberg och i helgen var det dags för debuten. Vi kom fram i god tid, jag prickade av mig och rastade av Flamma. Hon var sjövild och fick springfnatt när jag släppte henne lös i en skogsdunge, men kändes bara glad och positiv.
 
Jag var rätt nervös för jag känner mig inte helt införstådd med bedömningssytemet men första klassen gick ändå över förväntan. Jag kom ihåg banan, Flamma var med mig och jag tror jag gjorde alla skyltar rätt. Andra klassen kunde jag slappna av lite mer och då gick det ännu bättre.
 
På prisutdelningen kände jag mig ändå rätt säker att vi skulle klara godkänt i båda klasserna. Men när prisutdelaren inledde de med att berätta att de inte skulle ropa upp de som inte klarat godkänt och en syund senare började ropa upp ekipage som hade över 90 poäng tappade jag modet. Jag måste råkat göra något så Flamma och jag tappat massa poäng och inte blivit godkänd?
 
Det visade sig att det hade jag inte alls! I första klassen hade vi hela 96 poäng och blev placerade 3a och i andra klassen hamnade vi högst upp på prispallen med 100 poäng! Hur gick det till?