Mitt ständiga projekt

Ni vet vem jag menar... inge mindre än Flamma såklart! Hon är ju mitt ständiga projekt och idag tänkte jag berätta lite om våra senaste äventyr. Inga större bedrifter, men vardagsgrejer som kanske leder någonstans så småningom.

Excellent Flamma i Forshaga
I påskas följde Flamma och jag med på SSRKs utställning i Forshaga. Dömde gjorde rasspecialisten Filip Jonsson och i Flammas klass, öppeklassen, var vi inte mindre än 23 tikar. Vi fick nöja oss med ett slätt excellent. Nu är Flamma utställd officiellt tre gånger, en gång i unghundsklass och två i öppenklass, alla tre tillfällena med excellent.
Dubbelmarkeringar och linjer
Sedan magplasket på Lidingö har vi hunnit med ett träningstillfälle hos Anita Norrblom där vi kom överens om att det måste varit miljön som satte Flamma ur spel. Ut och träna mer på att existera på prov alltså! Sedan fick vi träna linjetag med störning, närsök och dubbelmarkering. Tänk att inte Flamma kunde markera en enkel på Lidingö men spikar en dubbel hos Anita. Skithund <3
 
Simträningen fortgår
Vi plaskar på i inomhuspoolen! Nu tränar vi själva utan instruktör och planen är ett pass i veckan i 10 veckor. Hittills har vi hunnit med två pass. Vi behöver få in snitsen både Flamma och jag men en sak är säker, Flamma är svintrött på kvällarna efteråt så något gott för det med sig!
 
Studiebesök på jaktprov
Förra helgen startade en kompis på b-prov i Stjärnhov. Solen sken och vi behöver ju träna på provmiljö så det var givet att åka dit och titta. Dock fattade nog inte Flamma att det var ett prov för hon var kolugn hela dagen. Innan vi åkte hem kastade vi markeringar med en and. Till helgen blir det kanske en tur till Skokloster för att titta på WT.
 
Vårdopp med en vän
..för hundarna alltså! Jag och vännen satt på en klippa och drack kaffe medan vilddjuren badade. Så mindes vi lite svunna tider, talade om hundar vi saknar och tände ett ljus för en av dem. Sånna små stunder förgyller också tillvaron.Kommentarer

Kom ihåg


Trackback