Min Tessa är en WT-vinnare

Ni som följt oss på bloggen känner till hur Tessa hamnade hos mig. Det var en vilsen tid i mitt liv. Ny stad, nytt jobb, nybliven singel och två gamla hundar. Då lånade mamma ut drygt 2-åriga Tessa till mig. Hon var pigg, busig och det fanns massor att träna med henne. Det tröstade och fyllde ett tomrum. Fem år senare har jag fortfarande inte lämnat tillbaka Tessa...

Den första tiden fick Tessa rätt mycket målmedveten apporteringsträning. Hon har alltid varit en duktig markör, men rätt snart förstod jag att hennes kapacitet inte skulle räcka hela vägen. Hon skulle aldrig bli som Billy, men tänkte att kanske kunde hon utveckla mig som hundförare ändå.
 
I början tränade vi lite hos Jens Palmkvist och Sofia Larsson när de bodde i Eskilstuna och blev då inbjudna att starta på ett working test för enbart deras kursare. Jag var förvånad men glad när Tessa vann nybörjarklassen. Senare testade vi ett par "riktiga" working test men har inte lyckats nå 75% av maxpoängen. Istället satsade jag på att få henne jaktmeriterad på b-prov, och efter 2a priset i nkl beslutade jag mig att "pensionera" oss från prov.
 
I samma veva virvlade Flamma in i mitt liv och upptog det mesta av min energi för hundträning. Tessa hamnade på undantag. Men allt eftersom Flamma har blivit äldre och stadigare har jag kunnat lägga mer tid på Tessa. Framförallt får hon agera "störning" när Flamma ska träna passivitet eller hämta "störningsapporter" i Flammas övningar. 
 
Den här våren har jag kommit på mig själv att titta på Tessa och tänka att "hon är ju ändå väldigt duktig nu, kanske skulle hon få en till chans?". Och därför anmälde jag henne till GRKs working test i Linköping, där jag ändå skulle starta Flamma. På skoj liksom, kul för Tessa att få komma ut.
 
I söndags var det dags och efter att Flamma och jag gjort en runda som lämnade lite att önska var det Tessas tur. Visst kände jag att det gick bra ute på rutorna men att det skulle resultera i 96 poäng (20-19-18-19-20) och klassvinst skulle jag aldrig vågat tro!
 
Det värmde så i hjärtat att Tessa fick stå högst upp på prispallen. Hon som kanske inte har kapacitet nog att ta sig an öppenklassen med bevisligen är duktig nog att vinna en nybörjarklass med så höga poäng. Hon var så markeringssäker och satte inte en tass fel. Jag är så innerligt  tacksam att vi fick uppleva den här starten ihop!
 
Flamma slutade på 66 poäng (18-17-19-6-6). Hon började bra men höll inte ihop hela vägen utan brast lite i koncentrationen och missade kasten på de två sista rutorna, som synes i poängsviten.
 Kommentarer

Grattis duktiga Tessa! ❤❤❤


Kom ihåg


Trackback