Lindas senaste veckor...

Som ni märkt har Jenny och jag haft lite problem med bloggen på sistone, men nu är vi back on track igen. Det har hänt mycket sen senast och jag har lite att berätta för er!

Första domaruppdraget på vår familjedag 3/9
Den 3/9 var det dags för oss i styrelsen här i Östergötland att anordna en familjedag med aktiviteter och drive-in utställning. Vår domare fick förhinder och kunde inte komma, så därav fick jag hoppa in som domare. Det var lite pirrigt, och jag satt i en vecka innan och uppdaterade mig på rasstandarden och i mitt huvud snurrade ständigt termer för att beskriva en hunds konstruktion. Väl på dagen föll allt på plats och det var otroligt givande att verkligen få gå igenom en hund och beskriva den utifrån dess standard. Stort tack till Lisbeth som skrev åt mig under dagen!

Vuxna... BIS: Prime Paws Rain Storm BIS 2: Waterfreak's Very Valuable


Valpar... BIS: Guldglimmans Scorpius Starsky BIS 2: Waterfreaks's Wanna Be Wet
 
Maxi och Toddy har kommit till Linköping
Helgen efter familjedagen var det ÄNTLIGEN dags för Toddy att komma tillbaka till Linköping, och denna termin med nya sambon Maxi. Det var en enorm lättnad att få tillbaka killarna och dessa veckor som gått har funkar hur bra som helst. Maxi fyller ett tomrum som jag inte riktigt visste fanns och han kommer alltid ha en alldeles speciell plats i hjärtat.
 
Maxi i stora krogen... Toddy i den lilla!
 
På promenad med Ingegerd och goldentjejen Mindy!
 
Planering med GRK Styrelsen
Efter ett sommaruppehåll från styrelseuppdrag är vi i full gång med planering för hösten och nästa år. Jag har fått komma igång med fix inför vår Open Show den 29 januari och fått bekräftat från Per Aschan att han vill komma och döma. Vi har även annat kul som händer i höst, mer info finns på vår hemsida: https://grkostergotland.wordpress.com/
 
Besök av nästan hela familjen
Fredag - Lördag kom pappa, Malin, Jenny samt Flamma och Debbie på besök på besök för att gå på kent på Saab Arena, vilket var en helt fantastisk konsert. På lördagen började vi dagen med hotellfrukost och fortsatte med hundpromenad ute i solen och avslutade med en fika i solen i Gamla Linköping.
 
Ibland gör vi faktiskt saker UTAN hundar...
 
Hur härligt är det inte att kunna sitta såhär med 4 hundar i slutet på september?!

Pappa tillsammans med Toddy och Maxi i Gamla Linköping. Maxi blev så himla glad över att få träffa pappa igen! 
 
Viltspårsträning 25/9
Igår hade jag och grabbarna riktigt kul. Jag och Lena åkte ut till Birgitta för att träna viltspår. Grabbarna skötte sig riktigt bra och det var extra kul att se Maxis glädje, han som aldrig gjort något liknande förut. Han tappade bort sig några gånger men höll intresset uppe och fick upp spåret igen. Toddy råkade jag lura lite och började på fel ställe, och istället för att tro på min hund var jag fast besluten om att han var den som ville åt fel håll. Men när jag gav efter insåg jag att han hade koll och han spårade riktigt fint hela vägen fram till klöven. Syskonen Pompe och Pepsi gjorde varsitt spår och spårade jättefint. Därefter fick hundarna lite vila, vi fick lite fika och sedan gick vi en gemensam promenad. Allt som allt en jättetrevlig dag!
 
Maxi var först ut av hundarna, här med klöven efter ett spår på ca 200 m med sväng
 
En nöjd Toddy som tyckte spåra var riktigt kul!
 
Ett härlig gäng ute på promenad... Pompe, Maxi, Toddy, Chili och Pepsi
 
Förberedelser inför Tyskland...
Och så har jag ju mer roliga saker på gång... På fredag hoppar jag och Toddy på tåget till Ystad och därifrån tar vi oss vidare till Rostock i Tyskland tillsammans med Ingrid Lundkvist som har kennel Glenriska. På lördag ska Toddy nämligen ställas ut på den internationella utställningen... Så spännande!
 Billy – min once in a lifetime-hund

Han var alltid som finast på somrarna. Då kom han i full päls och glänste ikapp med solen. Den sista sommaren blev inget undantag. Varje gång när jag kom hem till Stavtorp tittade vi på Billy och turades om att utbrista "han är verkligen fin nu".
 
Mamma skötte honom klanderfritt. Trots flera unga hundar hemma var Billy prio ett in i det sista. Han fick alltid dagens första promenad. Helst ville han gå den själv och han fick oftast som han ville. Vem kunde säga nej till hans snälla pepparkornsögon? Billy fick dessutom välja väg. Ibland ville han aldrig vända hemåt och då fick pappa rycka ut med färdtjänstbil.
 
De sista månaderna musklade Billy ur en del, precis som många äldre hundar gör, och besvärades då allt mer av en gammal skada i ett bakben. Någon gång runt Billys 13-årsdag nämnde jag för första gången för mamma att när det blev dags att skiljas från Billy ville jag vara med och vi blev båda glansiga i ögonen.
 
Vi hörs nästan varje dag, ändå hörde jag direkt vad det gällde när mamma ringde mig sent på torsdagskvällen den 25 augusti. Den natten sov jag inte en blund. På morgonen slöt jag upp vid Billys sida och trots att han viftade taktfast på svansen när jag klev in och knorrade nöjt när jag kliade honom bakom örat gjorde han inga försök att resa sig. Det var det inga tvivel om att det var dags.

Billy lämnar efter sig ett enormt tomrum. Det har tagit tid att samla mig för att skriva den här texten. Ändå rullar tårarna utför mina kinder snabbare än fingrarna rör sig över tangenbordet. Jag skulle vilja berätta om varför Billy var så speciell och hur mycket jag har honom att tacka, men ni känner redan till hans bedrifter och det känns inte som några ord räcker till. 

Ni är flera som hört av er och delat med sig av minnen av Billy från agilitybanor, jaktprov och utställningsringar. I mitt hjärta kommer Billy leva kvar för alltid, men det gläder mig att han tycks leva kvar i flera hjärtan.

Det känns så märkligt att han inte finns längre. Han som så länge var mitt livs mittpunkt. De här bilderna togs bara en dryg vecka innan vi skiljdes åt.
 
SEUCh Combine Hennessy 27/6 2003 - 26/8 2016