Välkommen!

 
Under mamma och pappas weekend i Spanien hann mamma med att åka ner till Malaga för att spendera några dagar hos Serena och Alfonso (kennel Terra Di Siena). Även dom var goda vänner till Anne och jag spenderade mycket tid hos dom när jag bodde hos Anne. Mamma har varit vänner med dom länge. Serena och Alfonso har varit snälla och tagit hand om Annes andra hund Pippa, Ch Goldenmill Strutt My Stuff For Stanroph, under tiden som mamma haft fullt upp med valpar och annat. 
 
Än så länge är det lite oklarheter kring vad hon ska kallas. Internationellt så är det inga konstigheter att heta Pippa, men i Sverige kanske det inte funkar lika bra. Just nu låter det åt att hon ska få kallas Poppy, men andra förslag har varit Vippa, Pippi osv. Eller har ni kanske något annat förslag? 
 
Pippa har snabbt vant sig vid flocken på Comine, och välkomnades av mammas hundar när hon anlände. Hon har fått se snö för första gången och springer glatt med de andra hundarna under promenaderna hemma på hygget! 

Till helgen ska hela familjen samlas på Stavtorp och det ska bli jättekul att få träffa henne. För mig blir det ett kärt återseende, jag visade nämligen henne till klassvinst som valp i England 2013. Men någon som jag vet kommer bli överlycklig är Maxi. Han ska äntligen få återförenas med sin bästis och fruga! 
 
Det känns som en stor lättnad och trygghet att ha henne här. Annes önskan var att mamma skulle ta hand om hennes hundar, och nu är hennes önskan uppfylld.
 
Mamma tillsammans med Pippa - Goldenmill Strutt My Stuff For Stanroph i Spanien
 
Hemma på hygget!
 
En nöjd tjej liggandes mitt i flocket hemma i köket. 
 Typisk måndag

Klockan är halv åtta och jag sitter med en stor kopp kaffe och planerar dagen. På jobbet har upploppet inför Stockholm Hundmässa verkligen tagit fart och det känns. Tempot är högt...
 
...i motsats till den gångna helgen! Hur kan en helt ledig helg passera så fort? Flamma och jag skulle egentligen varit på träning i söndags men den blev inställd på grund av snön och plötsigt innehöll helgen inga fasta planer. Sovmorgon, mysfrukost, långpromenader, fars dag-firande och filmkväll blev helgens toner. Fast tvätt, städ, kloklippning och lite trimning hann vi också med. Det var länge sedan jag startade en vecka såhär lung och i fas med allt.
 
I fredags testade jag förresten att träna i en hundportshall ca 20 minuter hemifrån. Så skönt att komma undan snö och kalla fingrar för en stund och bara lattja med hundarna. Det kommer jag fortsätta med under vintern!
Farsdagspromenad när pappa kom på besök i Blackeberg.
 
En suddig Flamma som just lärt sig springa genom en tunnel.
 Vinter i Blackeberg

Vintern kom till Blackeberg redan förra helgen men igår kom ett rejält snölass. Tessa och Flamma älskar det och blev alldeles tossiga i skogen igår när vi pulsade omkring. Snön gick till knäna på mig så vi fick jobba på rätt bra alla tre för att ta oss fram.
I söndags följde Malin med oss på promenad i Blackan. Visst är det vackert!
Än är det badsäsong tycker både Flamma och Tessa trots att det måste vara jättekallt, speciellt för Tessa som har fällt precis all underull efter valpkullen. Ibland ser hon nästan ut att skifta i svart ut för att pälsen är så gles att hennes mörka hud lyser igenom.
Igår snöade det rejält och det var slirigt att ta sig till jobbet på morgonen. Den här bilden tog jag efter att jag parkerat vid jobbet klockan 8.00. Mor och dotter har blivit så lika. Ser ni vem som är vem?
Några timmar senare, klockan 15.00 som vi ut till synen på den nedre bilden. Om jag hade skovel i bilen? Nej, jag fick använda hundarnas vattenskål och ösa bort snö med!