En riktigt tråkig vecka

... är vad jag och tjejerna har haft. Efter förra veckans kurstillfälle bestämde jag mig för att inte träna någonting fram till nästa gång. Kanske skulle det få Flamma lite mer på tå? Drog även ner lite på både mat och motion och vanligtvis har jag igen det på nolltid med en råtaggad hund på morgonpromenaden. Men så blev det inte. Flamma kändes fortsatt i sin egen bubbla.

I söndags fick jag svaret. Blod på golvet. Det kom så oväntat att jag först kollade om någon skurit sig innan jag förstod att det var löp. Flamma löpte första gången i april 2015 och sedan andra gången i november 2015. Då trodde jag hon hade bråttom med löp nummer två eftersom Tessa löpte i samma veva, men kanske har hon tänkt ha så tätt mellan löpen som 6-7 månader. Typiskt i så fall, för Tessa brukar ha längre. Had eju varit skönt om de kunde hålla sig till samma löptider.

Ikväll är det dags för kurstillfälle nummer två på B-provskursen. Löptik är välkommen men jag får nog gå in med inställningen att Flamma och jag får ta dte som det kommer. Är hon inte med i matchen nöjer jag mig med att titta på och memorera övningen.

Kan inte låta bli att känna igen mig i känslan från april förra året. Ibland är det bra med blogg, man kan enkelt gå tillbaka och läsa. Såhär skrev jag i början av maj förra året några veckor efter att Flamma avslutat sitt första löp i inlägget Tack och lov - the bitch is back:

...Flammas fart och energi avtog rätt tvärt. När jag tog av koppelet uteblev spring-explosionen och vissa dagar ville hon bara strosa runt mina fötter. Istället för att dra i kopplet släpande hon sig stundtals fram bakom mig. På eftermiddagarna ville hon helst ligga och sova i sin korg. En hel lång månad efter avslutat löp har hon fortsatt vara långsam och seg, men då började hon stundtals började glimma till igen.Dålig träning och OK-stämpel

I tosdags var jag och Flamma och tränade hos Anita på Thorsvi igen. Det var första tillfället på en b-provskurs jag anmälde oss till för ett bra tag sedan. Vid anmälningstillfället minns jag att jag tänkte: bra att det är så långt fram i tiden, då hinner jag träna både vilt och sök tills dess. Tror ni att det blivit så? Nej, inte alls!

Första tillfället ville Anita skapa en lugn stämning i gruppen. Vi fick träna fotgående i utmanande terräng och testa hundarnas djupledsbedömning vid enkelmarkeringar. För Flamma hade det nog inte varit negativt med lite mer drag i träningen. Hon kändes loj redan när jag tog henne ur bilen och började visserligen bra, men höll inte ihop hela träningen. Mot slutet blev hon både okoncentrerad och oengagerad i sitt arbete.
 
Jag upplever henne lite så över lag just nu, lite frånkopplad. Fram till nästa vecka ska jag därför låta henne göra ingenting. Hon har haft en intensiv period med mycket "häftig" träning, exemplevis helgen i Koholma och den fartfyllda rallylydnadskursen. Med vårens intåg har promenaderna också ökat både i mängd och längd.

För en vecka sen lät jag Stefan Rosén, ReDog, göra en friskvårdsbesiktning av Flamma. Ibland upplever jag hennes steg kort i övergången skritt - trav. Hon kan dessutom välja att skritta snabbt istället för att trava, nästan så att jag undrat om hund undvikit gångarten. Flammas dom? En OK-stämpel! Ingen smärta någonstans och ett rent steg - däremot rejält krallig och välmusklad vilket gör att hon gärna tar i och skrittar på i snabbt tempo med brett steg. I trav söker sig tassarna till ett smalarespår och det där förför jag kan uppleva steget lite kort just i övergången. Mitt lilla body builder, haha!

Härligt var också att höra att Flammas armbågar ha en fin ledmiljö trots rejäla pålagringar. Hon är helt enkelt en hund som på pappret borde ha ont, men i praktiken inte har det. Det tåls att skrivas i fet stil så att det syns. Till alla er där ute vars hundar inte uppfyller kraven för avel - hundar läser inte SKKs avläsning av röntgenplåtarna och agerar därefter - de kan må bra och leva helt vanliga hundliv trots att alla leder inte får högsta betyg.


En av de här hundarna har C-höfter och pålagringar på armbågarna och den andra har B-höfter och UA på ambågarna - men det har dom själva ingen aning om.GRK Open Show Fjällnora

Vilken värmebölja! En av årets hittills varmaste dagar lockade jag och mamma med oss Ann-Sofie och Mats till Fjällnora på GRK Upplands Open Show. Mammas valp Maya, Glenriska Pick a Diamond, och hennes gullgossen Tino, SEU(u)Ch FIUCh Combine Nintendo var anmälda. Jag hade med Flamma och Tessa som sällskapsdamer.

Trots värmen var hundarna pigga, speciellt Maya som blev 3a bästa tikvalp. Tino var lite påverkad av värmen men stegade på fint i debuten i veteranklass vid dagens slut. Resultatet för hans del blev 2a bästa hane och BIS-veteran.
 
Åskådarplats i solen tar också på krafterna. På kvällen somnade Flamma och Tessa nöjt i varsin korg trorts att de egentligen inte gjort så mycket under dagen. Jag svidade däremot om till husalf och åkte på Harry Potter-fest!