Lindas påsk!

Precis som Jenny hade även jag en så fantastiskt härlig påsk. Jag lämnade allt som hade med plugg att göra i Linköping och njöt av familj, hundar och vänner i några dagar. Redan i torsdags tog jag tåget hem till mamma och pappa för att spendera ett dygn. Såklart hängde jag mest med hundarna. På fredagen packade jag och Toddy väskorna och hoppade på tåget till Stockholm för 2 dagar hos Ofelia.

Att få spendera två nätter hos Ofelia var så härligt. Hennes dotter VIlja (som även är min guddotter!!!) har hunnit bli hela 4 månader, så givetvis blev det en hel del häng med henne. Ofelias shiba Doris, som nyligen blivit ensamhund, blev glad över Toddys sällskap och det var härligt att ha gänget samlat igen. Vi hann med en shoppingtur på lördagen och även ett besök hos Ofelias föräldrar där det blev ett kärt återseende med två till shibor.

På söndagen kom Jenny (vilket hon redan skrivit) och umgicks ett tag innan det blev att åka tillbaka till Stavtorp igen. Lite tråkigt var det att lämna Ekerö, Ofelia och jag umgicks så intensivt under en så lång period i och med att vi jobbade med varandra och umgicks på fritiden, så det är lite tomt utan henne ibland. Men i sommar blir det Stockholm och SKK och då kan vi umgås som vanligt igen.

Flamma, Toddy, Tessa och i mitten Doris

I söndags tog jag med Debbie ut när Jenny skulle testa kråka på Flamma. Det var så härligt att få köra Debbie igen, hon har taggat till ordentligt och fått racerfart. Det var inga tveksamheter och hämtade två långa markeringar. Debbie är en väldigt mjuk hund, och behöver få tydliga bekräftelser på att hon gör ett bra jobb. Jag valde därför att lattja runt ordentligt efter varje hämtad apport, och det uppskattades och jag hoppas och tror att det även stärker hennes självförtroende!

I måndags vid lunch åkte jag tillbaka till Linköping igen. Men utan Toddy, han ska nämligen vara i Stockholm ett tag. Men det tar jag i ett annat inlägg!Åh, vilken härlig påsk!

Sol, roliga utflykter och en duktig Flamma gjorde årets påskledighet till några superhärliga dagar. Här kommer en liten redogörelse för vad vi har haft för oss.
 
Torsdag betydde halvdag på kontoret och halvdag ledighet - kan inte alla dagar se ut så? Flamma och Tessa hängde med syster Malin på förmiddagen och när jag slutat jobba köpte vi mackor på caféet på Blackebergstorg som vi la i ryggsäck. Så gick vi och hade picknick på berget med utsikt över Mälaren. Efteråt fick Flamma och Tessa springa ner till klipporna och bada, de blev helt stolliga.

Långfredagen var fixardag. Jag pysslade ihop en hundtavla som jag ska visa så fort den är fotad, vi promenaderade i solen och tränade ett apporteringspass på eftermiddagen. Tessa fick jobba med Niklas och var i sitt esse, snabb och säker. Även Flamma skötte sig fint. Vi har börjat leka med minnesmarkeringar vilket kan vara lite klurigt tycker hon.

 
På påskafton åkte Niklas, hundarna och jag till hans familjegård i Hallstavik där vi umgicks med hans familj och grillade korv. Massa barn och en labrador deltog också på festen och Flamma var intensiv, hehe, med duktig.

Påskdagen bjöd även den på soligt väder. Jag och tjejerna åkte till Ofelia för att träffa henne och Shiba-Doris. Linda och Toddy var redan där och efter några timmar åkte vi tillsammans mot Stavtorp. Där väntade apporteringstränging med kråka. Flamma var först lite tveksam till den men hämtade sedan två långa enkelmarkeringar.

Annandagen motionerade först min kastarm då jag hjälpte till att kasta dummies  en stund på Anita Norrbloms kennel-WT. I halvtid fick jag ledigt och då kom mamma med Davy och Flamma så eftermiddagen gick i passivitetens tecken. Dagens bästa var att Flamma inte reagerade ett dugg negativt på skott eller skyttar.
 Idag är det roligt att sammanfatta veckan

För ganska exakt en månad sedan skrev jag ett lite uppgivet inlägg om att jag kände mig fast i en svacka med Flamma. Samtidigt tog jag mig i kragen och utvärderade varför vi hamnat där. Jag insåg snabbt att jag slarvat med mängdträningen och att Flamma behövde ut i många miljöer med nya hundar.

Därefter startade planeringen. Vi anmälde oss till vardagslydnadskurs, skrev upp drop-in ringträningar i almanackan, efterlyste nya promenadkompisar via facebook och så bestämde jag mig för att gå ett hundtätt område varje vecka.

Hur det har gått? Jo, vi har avverkat vardagslydnadskursen med lysande resultat. Första gången var Flamma lite stirrig, men sedan gick det snabbt bättre trots hundar med olika storlekar, färger och röster tätt inpå. Vi har varit på två ringträningar i SKKs garage, en träning hos Norrbloms, gått promeanad med nya hundkompisar i Blackeberg tre gånger och besökt hundfältet i Grimstaskogen fyra tillfällen. Dessutom hängde Flamma med till utställningen i Strängnäs. 

I efterhand undrar jag hur jag hunnit med allt. Kanske inte så konstigt att jag känner mig lite trött? Lätt värt det ändå. Igår fick vi hundmöte på en asfalterad  gata i ett villaområde och jag kunde utan problem samla in Flamma och sätta henne vid sidan tills hunden passerat och vi fortsatte promenera igen.
 
Utöver den lilla arbetssegern har veckans ringträning och hundpromenad med ny kompis gått superbra - vi är på gång och fortsätter nu på samma spår. Förra årets mission under våren var att förbereda Flamma för start på derbyt i vår är det miljöträning som gäller. Redan efter påsk börjar vi rallylydnadskurs på ny klubb med nya hundar. 

En bild från förra helgen. Känner ni igen dem? Doris, Davy, Toddy, Flamma, Tessa & Debbie!