Billy, min once in a lifetime-hund

I måndags fyllde Billy, SEUCh Combien Hennessy, 13 år och grattulationerna har kommit via sms, facebook och mail. Att Billy är vår hjärtehund är en sak, men det värmer att så många tar sig tid att skriva en rad.
 
När jag började träna med Billy var det just uppmärksamheten jag tyckte var lite jobbigt. Han hade redan en del valpar och folk som noterade hans resultat i både utställningsringen och på jaktproven. Idag är det precis tvärt om. Det gör mig rörd att folk som korsat hans väg på det ena eller andra sättet uppmärksammar honom. De utycker tacksamhet för det han bidragit med till deras avel eller deras hund som han är far eller farförälder till.
 
 
 
Själv är jag mest tacksam för allt jag fått uppleva tack vare Billy, och jag inser att jag kanske aldrig kommer få uppleva den resan med någon annan hund igen. Han är inte min första hund, men på många sätt känns han som en hund man nog bara får uppleva once in a lifetime. Det är svårt att inte bli nostalgisk när jag tänker på vår tid ihop och jag har två speciellt soliga minnen.
 
Det första är dagen han tog sin titel SEUCh. Sista jaktprovet på en intensiv säsong. Hoppet som både släckts och tänts under perioden. Och så känslan av att slutligen lyckas, det var stort. Alla våra jaktprovsstarter finns dokumenterade på min gamla blogg och jag blir alldeles tårögd av att läsa, faktiskt även de där det inte gick så bra för var och en gav viktiga insikter. Här kan man läsa om vår ökl-starter i Fellingsbro-09, Kisa-09, Ökna-09, Brunnsholm-10, Eskilstuna-10, Sunne-10 och till sist Ljungås-10.
 
 
Det andra soliga minnet är The Golden Retriever Club Centenary i Cirencester där jag fick delta med Billy, då drygt 10 år gammal, på både Championshop show där han blev BIS-specialveteran och bästa veteranhane och i championparaden.
 
 Välkommen hem Maxi

För några veckor sedan möttes vi av beskedet att vår goda vän Anne Woodcock, kennel Stanroph, avlidit. Anne var en av mamma Lenas äldsta vänner och min (Lindas) extra mamma. Det blev en stor chock, som har varit svår att acceptera. Många av våra hundar har kommit från Anne, bland annat Debbie och Remy.

Men mitt i all sorg kom Maxi (Ch Stanroph Si Maximillion De Terra Di Siena). Hunden som ni läst om för några år sedan när han kom och bodde hos oss i några månader. Trots omständigheterna var det en stor lättnad att möta honom på Arlanda, och det känns tryggt att ha honom här. Och det känns fint att Annes önskan gick att genomföra. Än så länge svider det lite i hjärtat när han kryper upp i knät och vill gosa. Trots att han är fullt ovetandes om omständigheterna vill man krama om honom och liksom ge honom den tröst som man får för sig att han behöver. Men mer och mer börjar det kännas rätt, att han är hemma nu. Och så har vi ju Toddy, jag är så tacksam över att ha en hund som honom just nu, som liksom bara accepterar läget och välkomnar vem som helst.
 
Maxi har enkelt anpassat sig till min och Jennys vardag med hundarna och fått känna på livet i Blackeberg, en midsommarhelg på Femöre och sjävklart vardagen på SKK som han kommer få vara med om under sommaren. Till helgen blir första svängen hem till Kennel Combine sen han kom hit och då ska han i lugn och ro få bekanta sig med sin nya flock. I höst får vi se om Linköping faller herren i smaken.
 
Välkommen hem Maximoo!
 Hemskt mycket hej!

Nu har vi inte skrivit här på en månad. Alla mår bra, men det har varit lite rörigt i tillvaron på många plan för oss båda. Och så fortsätter det en tid framöver. Förändringar, beslut och nya rutiner som ska sätta sig. Trots att den senaste månaden varit stökig har vi hunnit med en del kul vi vill dela med oss av, så här följer en sammanfattning.

Kennelträff på Stavtorp
I maj är det tradition att vi ordnar kennelträff och bjuder in alla Combine-hundar till en dag med aktiviteter och mingel. I år var tredje året som vi håller tillställningen på Stavtorp och som vanligt blev det en riktig toppendag. Birgitta Åhman, som mamma lärde känna när de både jobbade som kennelflickor på kennel Sandermar, exteriörbedömde alla deltagare. Combine Limited Edition, Eddie underhöll med ett HTM-program och blev även årets snabbaste apportör. Dessutom fick alla som ville chansen att prova på rallylydnad.

Pepsi, Combine Wish For Gold blev dagens bästa hund och Eddie, Combine Limited Edition tvåa.

Vattenträning i Norberg
En lördag i juni stack Flamma och Jenny norrut för att delta på en träningsdag med tema vatten för Lisa Flack. Flamma som varit loj efter löpet jobbade på rätt bra. Hon hade lite problem med den utmanande terrängen, speciellt ett parti där det var mycket stora tuvor där hon kom av sig lite. Sumpmark och diken var dock inga bekymmer! Egentligen skulle vi åkt tillbaka till Norberg för en dag med sökträning för Johan Fogelberg dagen därpå, men Flamma fick tyvärr en rejäl vattensvans efter vattendagen och var rätt ynklig så vi fick stå över.

Park- och tunnelbanepremiär för Flamma
I samband med att vi firade syster Malins födelsedag skedde något vi inte trott skulle hända inom de närmsta åren: Flamma och Jenny åkte tunnelbana till en park i centrala Stockholm och hängde där en hel kväll! Att Jenny så smidigt kunde ta med henne var en ögonöppnare för hur långt Flamma kommit i sin miljöträning - från att ha varit rätt miljökänslig till att kunna hänga med i Stockholms lokaltrafik och innerstad.

Flamma spelar kubb i Rålambshovsparken en sommarkväll i början av juni.

B-provskurs hos Anita
Så har Jenny även hunnit med att spendera fem tisdagskvällar i Enköping hos Anita Norrblom, där vi gått b-provskurs. Tyvärr prickade Flamma in sitt löp mitt i kursen så hon kunde bara vara med två gånger. De andra gångerna genomfördes kursen ihop med lånehunden Debbie, Stanroph Sweet Dreams. En lärorik kurs att ta med mycket från!

Linda och Toddy har flyttat till Stockholm
I början av juni flyttade Linda och Toddy hem till Jenny, Niklas och Flamma. Vi ska spendera större delen av sommaren ihop i Blackeberg. Tessa bor hemma på Stavtorp på lite obestämd tid - något hon är mycket nöjd med och spatserar omkring på gördsplanen som en riktigt lady.