Den stora passionen till vatten

För knappt fyra år sedan gick jag och Anne längs stranden i Malaga med Maxi och hennes två vuxna tikar. Tikarna slängde sig i vattnet medan Maxi (som var 4-5 månader) strosade längs stranden, grävde, rullade sig lite och jagade löv. Totalt ointresserad av att sätta tassarna i vattenkanten.

Idag är det lite annorlunda att gå vid vattnet med Maxi, han fullkomligt ÄLSKAR att bada. Han simmar, simmar och simmar. Igår åkte jag ut till Ekerö för att umgås med Ofelia och Vilja (min guddotter) och Maxi fick då hoppa från brygga, han verkligen slängde sig ut!


Tjohooo!Internationell utställning med Debbie!

Att spendera söndagen på en svettig fotbollsplan i 30 graders värme och ingen vind var kanske inte det smartaste valet jag gjort. Men är var trots allt glad att jag åkte, det blev en trevlig dag tillsammans med Ingrid Lundkvist (Kennel Glenriska) och fint resultat för Debbie. Framförallt var det kul att springa i ringen igen och träffa trevliga vänner som man inte sett på ett tag. Maxi var anmäld, men rackaren började fälla för några veckor sedan så han fick stanna hemma hos pappa.
 
Debbie hämmades inte alls av vädret, och rörde sig som en dröm runt ringen och stod glatt och viftade på sin svans under hela bedömningen. Hon var ensam i jaktklassen och fick CK. Många CKn delades ut under dagen och det blev en full ring till bästa tik och grymma Debbie lyckades showa sig till tvåa bästa tik med reserv cert och reserv CACIB. Visst är det alltid lite surt att vara så nära, men man får inte glömma vilket bra resultat det faktiskt är.

Att visa våra Stanroph hundar känns extra speciellt nu. Jag VET hur stolt Anne hade varit, och hur glad hon hade blivit över att bli uppdaterad med resultat efter en hund hon fött upp.

Debbie - Stanroph Sweet Dreams kvällen innan Köping.Snart semester...

Nu har jag påbörjat nedräkningen - på fredag går jag på semster och kommer vara ledig totalt nio dagar. Flamma och jag inleder semstern med vatten/sök-kurs i Norberg för Lisa Falck och Johan Fogelberg. Vi gick ju första delen tidigare i somras, med minst sagt blandat resultat då jag upplevde Flamma lite seg efter löp och dessutom fick hon rejäl vattensvans första dagen så vi fick stå över andra dagen.
 
Ska jag vara ärlig tycker jag inte att Flamma piggnat till än. Faktum är att jag börjar undra om den här lugna varelsen är hennes nya jag? Eftersom jag varken känt igen henne och därför inte riktigt lyckats hitta min egen motivation har vi tränat väldigt sparsamt den senaste månaden. En del fotgåenden och ett par vattenpass som visserligen känts bra har vi betat av, men annars har vi mest bara varit. Jag hoppas att kurshelgen kan ge oss båda den boost vi verkar behöva för att komma igång igen.
 
Efter kurshelgen har Niklas, jag och Flamma bestämt oss för att ge oss ut på roadtrip. Första ska vi till Stavtorp och klappa på Tessas tjocka mage men sedan har vi inte riktigt bestämt vart vi styr  Niklas spåpbil "Bulan". Det ska bli roligt och spännande att komma iväg ihop. Förhoppningsvis vandra en del, upptäcka nya platser, bada, leka och umgås.
 
När vi planerade hur vi ska sova i "Bulan" passade Flamma på att sno en arbetshandske