Ambassadör för Magnussons

I slutet av 2015 lanserade Magnussons hundfoder sin nya webbsida där dom uppmärksammar några uppfödare som ger sina hundar sitt foder. Mamma har gett sina hundar fodrer urminnes tider typ som i princip aldrig gett hundarna något annat foder. Hon har faktiskt hängt med enda sedan fodret hette Triumph och vi har en fantastisk gammal tygpåse hemma med deras gamla slogan "Triumph - när det verkligen gäller!". Haha!

Även Jenny och jag ger hundarna Magnussons och det fungerar toppen. Vi uppskattar att foderkulorna även funkar bra som hundgodis. Eftersom det inte är flottigt kan man ha det i fickan utan att det blir helt kladdigt och fläckigt.

Hundfoder är verkligen en hel vetenskap och vad som funkar för någon kanske inte alls funkar för en annan. Viktigast är nog att hitta något man tycker funkar bra både för hunden och en själv.
 Ny på jobbet

Den här veckan har jag börjat på mitt nya jobb... som ju på ett vis är lite "nygammalt" eftersom det är på Svenska Kennelklubben kansli!

Mitt första lite mer riktiga sommarjobb gjorde jag på kennelklubbens kansli när jag var ca 15 år gammal och därefter fortsatte jag att sommarvikariera under min gymnasietid och senare även universitetsstudierna. Jag har hunnit gästspela på inte mindre än fyra olika avdelningar under mina somrar.

Nu är det dock andra bullar som gäller. Den här gången är det en tjänst som webbredaktör som lockat dit mig. Arbetsannonsen såg jag redan i höstas, men därefter följde såklart en anställningsprocess. Min första arbetsvecka har känts jättebra och jag är taggad på att ta tag i mina nya arbetsuppgifter mer nästa vecka.

...men att vara ny på jobbet tar verkligen energi! Även om en del är bekant är det också mycket nytt att lära och sätta sig in i. Därför har jag inte haft så mycket ork kvar på kvällarna och jag ser fram emot helgen. Jag börjar med ett födelsedagskalas ikväll, fortsätter med hundträning imorrn och avslutar på söndag med en middag - en skön helg på intåg med andra ord!Välkommen Maya

I samband med det nya året välkomnade vi även en ny liten krabat till Combine-familjen. Maya, som är döpt efter Electric Banana Bands låt om pirayan Maya med sylvassa tänder. Som en ljus liten tuss spatserade hon in i vårt hundgäng som om hon själv bestämt att det skulle vara så. Till en början höll inte alla i gänget här hemma med och tyckte att mamma skulle lämna tillbaka henne, men nu börjar lugnet åter lägga sig på Stavtorp. Bortsett från att en piraya går lös i gänget förståss... 

I stamtavlan heter Maya, Glenriska Pick a Diamond, och är född hos Ingrid Lundkvist i Skåne. Vi hoppas och tror att Maya kommer passa bra in i gänget, för hon är ju trots allt så mycket Combine som hon kan bli. Hennes mamma är nämligen Ingrids Pica, Combine Pick A Lily, och pappa är ingen mindre än Tino, SEU(u)CH FI UCH Combine Nintendo.

Givetvis kommer Maya att vara mammas hund och Jenny och jag kommer hänga med henne när vi kommer hem till Stavtorp!

Jenny tillsammans med "Maya"!
 

Hjälper till med disken, frågor på de?

 
"Maya" och morfar "Billy" hjälper Jenny att städa gästhuset...