Träningshelg i Koholma

Förra helgen gjorde mamma och jag en rejäl roadtrip när vi packade in Flamma och Davy i bilen och körde ner till Koholma, i Skåne, för att träna hund hos Jens Palmkvist och Sofia Larsson. De bedriver retrieverträning under flaggen, LineUp Gundogs. Vi har tränat hos dem förut då de bodde i Eskilstunatrakten.

Jag uppskattar Jens och Sofia som instruktörer för att de är öppna för att bli ifrågasatta. Jag känner alltid att jag kan fråga och diskutera med dem eller avstå en övning, utan att det blir det minsta dålig stämning. Dessutom känner jag förtroende för att jag inte kommer behöva gå från träningen och känna att jag misslyckats, de hjälper en både att tänja på gränserna och lösa upp situationen om det blir för svårt.
 
Efter lördagens träning var jag ändå lite deppig. Förmiddagen kändes toppen, med markeringar och linjetag från en mini-walk-up, men på eftermiddagen reagerade Flamma lite på skotten. Det var i en övning som påminde lite om situationen där hon blev skrämd, men det tänkte jag inte på förrän i efterhand. Jag tror inte någon annan märkte att hon reagerade, men jag kände det, och det avspeglades i hennes arbete som blev okoncentrerat och stressat.

Söndagen däremot blev en ren fröjd. På förmiddagen fick hundarna inte göra så mycket. Jens och Sofia gav oss många uppslag på övningar och lär 1-2 hundar demonstrera varje. Det gjorde att man hann få många bra tips på övningar att ta med hem.

På eftermiddagen tränade vi markeringar och linjetag med naturliga hinder, i form av stenmur och djupa diken. Solen sken, Flamma vågade testa sig fram även om det inte alltid blev rätt på första försöket och reagerade ingenting på skotten. Mamma fick upp mobilen och filmade oss vid ett par tillfällen, som jag klippt ihop till en liten film. Jag är så glad för min arbetsvilliga lilla Flamma!