Hipp Hurra!

Idag fyller hon år! Lena Widebeck är inte bara innehavaren av kennel Combine hon är också den som gett en av sina döttrar sparken från tjänsten som "kennelflicka" och glömt de andra två på en bensinmack i Danmark. Jo, det är sant att även solen har sina fäckar men det är också hon som alltid bara finns ett telefonsamtal bort när man behöver peppas eller älta. Hon är den som stöttar oss i allt vi gör med hundarna, är upphovskvinnan till uttrycket "Det är inte orättvist unge, ibland får en och ibland får en annan" och den som hjärntvättat oss med att det viktigaste är aldrig att vinna utan att ha roligt ❤️
 
 Duktiga lilla hund - motivationsboost!

I söndags när jag åkte till Storsten för att träna för Anita var det med blandade känslor. Dels var jag peppad för det är alltid roligt att träna där men också lite orolig att Flamma sackat efter i sin utbildning. Jag har haft svårt att få ihop Flammas träning den senaste tiden när det plötsligt är det så mycket man borde träna och introducera. Men från Storsten åkte jag med ett brett leende rörd över hur fint jag tyckte Flamma löste de uppgifter hon tilldelades.
 
Vi började med fotgående. Jag tycker jag är duktig på att träna det hemma men Anita är ännu duktigare på att påminna oss om att man aldrig kan träna det mycket nog. Hon satte timern på 5 minuter och sedan fick vi traska runt en fyrkant. I början var Flamma duktig men allt eftersom tiden gick mattades hon och blev lite okoncentrerad. Note-to-self: Träna längre sträckor och stunder!

Därefter fick vi i grupper om tre ekipage göra en dirigeringsövning med tre målområden i en solfjäder. Vi började med att lägga ut tre apporter i varje målområde och sedan fick vi växelvis skicka hundarna. Anita poängterade att vi inte skulle skicka förrän vi sett att hundarna "doickat i" dvs. att vi fått bekräftat att de mindes platsen. Hellre gå nära än chansa.

Jag valde att inleda med ett par steg fotgående mot målområdet för att sedan sätta ner handen. Vid det första målområdet kändes Flamma osäker när jag visade första gången och jag valde att ta ytterligare ett par steg fram. Vid de andra två "dockade hon i" direkt. Raka linjer, snygga närsök och full fart hem på alla apporter. Även det sista skicket - där det hunnit bli rätt lång fördröjning, hon hade varit vid de två andra målområdena innan och sett hundar springa kors och tvärs - spikade hon linjen på första försöket.

Avslutningsvis fick vi göra den klassiska övningen där hunden först får en kort markering och sedan flyttas sändplatsen bakåt medan målområdet hålls på samma plats. Anita använde gummiboll som avger väldigt lite doft och nedslagsplats i ruffig terräng. Flamma fick backa två gånger och var superduktig alla skick.

Nu är jag full av inspiration att ta tag i träningen lite mer ordentligt igen. Tydlig planering med bra sortering av allt vi ska stärka och introducera. Tänk vad härligt det är med en motivationsboost!
 
Flamma och adoptivsyster Kira på Wenngarn tidigare i höst. Foto: Mille SelanderMina nya darlings

I flera år har jag suktat efter ett par gummistövlar från Le Chameau, men eftersom mina gamla muckboots fortfarande hållt tätt har jag aldrig slagit till. Men muckisarna som nog är snudd på 10 år gamla och inte i toppskick längre är nu utbytta. I födelsedagspresent från mamma och pappa fick jag nämligen ett par Le Chameu Verizon. Tänk vad olika man är, många av mina kompisar skulle nog höja på ett ögonbryn eller två om de sett hur glad jag blev över ett par gummistövlar!