Laddade batterier

Som heltidsarbetade hundägare blir man något av en expert på att lägga pussel med sin tid för att hinna med allt man vill göra. Lyckligtvis älskar jag att planera och är expert på att trycka in olika aktiviteter i mitt veckoschema, men eftersom även roliga aktiviteter kan bli stressande om man aldrig pausar gick jag från jobbet i fredags med en helt oplanerad helg framför mig.

Den oplanerade helgen ledde till restaurangmiddag med en vän, flera leriga hundpromenader, lördagsbrunch på IKEA, spelkväll men vänner, en sovmorgon, söndagsbrunch hemma i soffan och en joggingtur runt Råcksta träsk. Igår mötte jag även pappa i Södertälje för att lämna över Doris som löper och skulle hem till Stavtorp och när jag kom hem igen fick Flambolina sig ett renlighetsbad. Hon såg inte så värst smutsig ut men färgen på vattnet som rann av henne ska vi inte prata om...

Allt som allt, en härlig helg utan massa måsten som verkligen laddade batterierna. Imorse vaknade jag innan alarmet ringde och tittade ner på Flamma som fortfarande sov nedanför min säng. Nu är det bara hon och jag i några dagar och sedan inleder vi påsken med att åka till Rimbo och träna ihop med vänner.
 
 Flamma har blivit tonåring

Medan Linda rastar hundar på havsstränder och plaskar i poolen kämpar jag på med Flamma hemma i geggan. Hon är verkligen en tonåring som kommit på att man inte alltid behöver lyssna på sin matte. Hon började löpa i tisdags och går nu konstant med nosen limmad mot backen. Hon som aldrig haft tid att nosa förut! Möte med andra hundar på promenaderna är verkligen vår akilleshäl där Flamma blir exalterad och osäker på samma gång. Dessutom ser hon spöken som måste skällas ut både här och där. Det är kul med unghundar, eller hur!?

Men det finns såklart också ljusglimtar. Flamma börjar bli allt stadigare i fotgåendet och jag utmanar genom att traska på i kuperad terräng. Hon har fått börja testa lite markeringar och är hittills duktig på att jobba med att lokalisera apporterna. Och igår gjorde hon ett jättefint linjetag i riktigt knölig skogsterräng.

Under våren går vi ju dessutom en del kurser, dels för att komma ut och träna ihop med andra hundar och dels för att jag önskar vägledning i vår träning. Sedan jag skrev sist har vi hunnit med både ett kurstillfälle på vardagslydnadskursen på Munsö och ett tillfälle hemma på Stavtorp för Lena Karlsson där Flamma skötte sig fint på båda.

Flamma hittar skatter i skogen varje dag som hon stolt bär på. Här om dagen var det en broccoli som hon hittade under en gran. Vem lämnar broccoli i skogen!?Vardag i Lindfield!

Jag inleder nu min fjärde vecka på kennel Giltedge hos Kim och Stephen. Ett hem som var väldigt enkelt och lättsamt att flytta in i. Jag känner mig så enormt välkommen och jag är så tacksam att dom öppnade sitt hem till mig. Jag har kommit in i rutinerna och lärt känna alla hundarna. En valpkull fanns kvar när jag flyttade in men nu har vi bara 2 tikar kvar som så småningom blir 1. Annars bor för tillfället 8 vuxna hundar här. 

De flesta dagarna fyller jag och Kim bilen med alla hundar och kör 40 minuter till en hundvänlig strand. Väl framme öppnar vi sidodörren och hundarna hoppar ut och springer mot stranden. Det kryllar alltid av hundar i Bayview och det är fantastiskt att se hur alla hundar kommer överrens men också hur ointresserade Kims hundar på många sätt är av hundarna runtomkring, för dom är det helt enkelt vardag att träffa nya hundar. 

Bree, 9 månader, tycker att vi är lite sega på att komma iväg till stranden. 

Ruby, helt klart den trevligaste dobermannen jag träffat. Hon slår alltid följe med oss på stranden och simmar efter leksaker tillsammans med våra hundar. 

 Valpar får hänga med till stranden så fort syskonen flyttat. Grå dag men glada hundar! 
 
 Som liten valp blir man dock väldigt trött efter en tur till stranden!

Kim jobbar och pluggar 3 dagar i veckan till att bli djursjukvårdare. Då tar jag hand om gänget här hemma eller tar mig ivag på utflykter. Oftast tar jag upp hundarna till poolen någon gång under dagen. Något jag uppskattar enormt med att bo i Lindfield är att vi bor 5 minuter från taget. Jag kan alltså enkelt ta mig överallt och på 20 minuter ar jag inne i centrala Sydney. 
 
En förmiddag i poolen! 
 
Helgerna har hittills fyllts med utställningar vilket såklart har varit väldigt kul, det har jag ju även skrivit om och går att läsa några inlägg ner. Men, det som vi siktar fram emot nu är Sydney Royal som börjar till helgen. Royals sträcker sig över 2 veckor och har allt som har med jordbruk att göra. På lördag är det valputställning och vi ska åka med 2 valpar. Den 31 är det "gundogs" och då är det dags for mig och Elmo att springa i ringen igen, denna gång en aning större än tidigare bara. Aaaaah spännande!!