Grattis på 12-års dagen ♥

Billy, Billy, Billy... så många gånger jag kallat honom "mannen i mitt liv" och "läromästare". Jag kan inte påstå att han gett mig allt gratis men han har verkligen varit världens bästa hund att lära sig av och tillsammans med. 

Idag fyller kungen av Stavtorp 12 år. Tyvärr är jag inte hemma och kan fira hans stora dag, men eftersom han bjudit in sina vänner på kaffe och tårta är jag säker på att han får precis så mycket uppmärksamhet som han är värd! Ingen älskar att stå i händelsernas centrum som Billy, applåder och rampljus är precis hans melodi.

Jag hyllat den Billy för er på facebook, instagram, den här bloggen otaliga gånger och såhär på 12-års dagen tänkte jag ta och länka några favoriter:

 Kung på goldenspecialen, 2011
När Billy blev jakthund på riktigt, 2011
Billy som omslagspojke till Apportören, 2012
BIS-2 veteran i Sunne, 2012
 Om hur jag fick Prins Billy, 2013
 När Billy fyllde "specialveteran", 2013
 Den häftigaste 11-åringen jag vet, 2014
 
...men visst har även solen sina fläckar, här kan ni läsa om Billys alter-egon Billy-bock, Sprätt-Jocke & Gnäll-Pelle!
 En blöt midsommar men solig dag på Stavtorp

På torsdagskvällen fylldes den silvriga opeln med 4 personer, 2 hundar och en massa packning och styrde kosan på 5öre. Himlen var nästintill svart och den regnade väl mer eller mindre hela vägen. Väl på plats tände vi en brasa så snabbt vi bara kunde och höll oss inne resten av kvällen. På fredagen började gästerna dyka upp och det blev sedan en, trots regnet, väldigt trevlig midsommar. Vi åt sill-lunch, körde en 5-kamp ala Malin och hade det allmänt trevligt. Även en av gästerna hade förberett ett quiz med tema midsommar som vi kunde sysselsätta oss med i stugan. Toddy passade på att mingla med gästerna men sov sedan resten av tiden inne i stugan!

På lördagen började Jenny, Malin och jag dagen med ett dopp i det iskalla vattnet innan städning satte igång. När vi några timmar senare vinkat av våra gäster satte vi oss i bilen mot Stavtorp. Där välkomnades vi med en 3 rätters middag och en söndag följt av strålande sol hela dagen. Jenny, jag, Malin och Niklas tog en långpromenad med hundarna till badplatsen och väl där plockade pappa upp mig, Malin och Debbie med båten. Debbie fick ta en premiärtur och satt väl mestadels i mitt knä och kikade ut på allt spännande. Mamma var på kurs med Davy och resten av dagen fylldes med biltvätt, duscha hundar, trimning och mys ute på gräset 

Givetvis hann vi med massor med gos med båda hundar och valpar. Doris valpar är nu 3 veckor och det började verkligen bli liv i lådan. Lillkillen har hunnit bli hela 5 veckor och är numera officiellt registrerad med namnet - Combine Vintage. Vad han ska kallas är fortfarande oklart! 

Va inte helt fel med en båttur i solen... Trött så in i...

Hela juni månad har jag varit så trött. Jag har försovit mig två dagar i rad och snubblat in på jobbet med sand i ögonen och håret åt alla håll... Maj var en intensiv månad på flera vis och sen tänkte jag att när juni väl kom skulle det bli lugnt men det blev snarare tvärt om. Helt självförvållat i och för sig, och bara roliga saker men summerat har det blivit på tok för mycket. Jäg längtar efter en lökig kväll hemma i soffan!

Juni inleddes med en veckas nervositit inför derbyt, lång bilresa ner för att starta på derbyt och sen snabbt hem igen för att hänga med Tessa och valpen. Andra veckan i juni planerade jag det sista inför min vän Annas möhippa, köpte klänning och skor inför ett bröllop senare i juni, hejade på Niklas när han genomförde en swimrun-tävling och genomförde sedan Annas möhippa på söndagen. Tredje veckan (denna vecka) inledde jag med att avsluta Annas möhippa på måndagen, var på sommarmiddag hos vänner och planerat inför midsommarfestligheterna vi ska ha på Femöre på imorgon. Ikväll ska vi köa ut ur stockholm med alla andra och så handla. Utöver detta har jag ju såklart också jobbat, motionerat Flambolina och sysslat med alla de där andra vanliga vardagssysslorna.

Efter midsommar väntar resa till Tyskland för bröllop när en vän från min studietid i USA gifter sig... och sen sista veckan på jobbet innan semestern som inleds med valpjour hemma på stavtorp i en vecka, följt av några dagar på Femöre, följt av en dryg vecka i England för att hjälpa till på en jaktträningskurs... hjälp jag borde boka flyget ikväll!
 
Visst börjat Flamma se vuxen ut? Här på sin favoritplats vid balkongdörren.