Utan hundar en hel vecka

I helgen när Linda åkte hem till Stavtorp följde Tessa och Flamma med henne för att spendera en vecka hemma hos mamma och pappa på kennel Combine. I söndags spenderade jag och min snowboard nämligen en hel dag i bil på väg upp till Åre, och här blir jag kvar till på söndag.
 
Våra första två dagar har bjudit på jättefin åkning. Vissa backar är så långa att jag får mjölksyra i låren av att åka i ett svep ner och jag har rejält med träningsvärk nu. Speciellt efter gårdagen som involverade en hel del härlig åkning i lössnö. Känskaln av att glida fram på en snowboard på pudersnö är riktigt, riktigt fin och väl värd värken som följer!

Idag har det varit plusgrader och snöblandat regn. Om man jämför med gårdagen då backen kändes som en dansbana är dagens käsla mer som flugpapper. Därför avstod jag faktiskt eftermiddagens åkning. Innan har "hundledigheten" faktiskt känts lite lyxig men nu smyger sig saknaden sig på. Den snötäckta Åresjön utanför dörren hade varit fantastisk att låta Flamma springa lös på!
Toddy och hans 3 söner!

Igår var det äntligen dags att få träffa några av Toddys valpar igen. Med mig hade jag givetvis Toddy men även Debbie som ska vara med mig hela veckan. Jag hade lyckats få tag i 3 söner som bor i Stockholm som alla ville ses. Jag kände mig pirrig som ett litet barn på julafton påvägen dit och det var så härligt att träffa valparna med sina ägare. Det var 3 glada killar som busade i snön, både med varandra men också mina hundar. Toddy och Debbie blev väldigt förtjusta i dom små! 

Eftersom dom bara är 12 veckor gick vi inte promenad utan höll oss istället på ett ställe i skogen och lät valparna leka så vi kunde stå och prata. Vi var där någon timme innan vi skiljdes åt och då var det tre trötta valpar som följde med sina ägare hem. 

Det kändes så kul att alla 3 valpar såg ut att må så bra och hade så trevliga ägare. Ska bli kul att följa dom! 

Toddy, Rebecca med Zimba, Sofie med Sixten och Elina med Sigge

Toddy med sin son Sixten som helt klart är den valp som påminner mig mest om T!!
 
Sigge och Toddy!

 Toddy med Zimba, som också bor i Blackeberg!Flammas rehab: tillfälle 7

Igår genomförde Flamma rehabtillfälle 7 av totalt 10, så nu är vi verkligen inne på slutspurten. Det var lite spänt att hära Annas utlåtande om Flamma den här gångn eftersom hon fått springa mycket lös de senaste dagarna. Även om jag själv tyckt de både sett bra ut och känts bra var det väldigt skönt att höra Anna konstatera att Flamma var hältfri och jämt muskald.

Därför fick Flamma också öka på aktiviteten i vattentanken, 9 minuter x 2 med 30 sekunder trav ungefär mitt på intervallerna. Första travsträckan blev lite kaos. Flamma tyckte det var häftigt när vattnet skvätte omkring henne och ville fånga alla vattenstänk med munnen Då glömde hon trava och åkte med bandet bakåt. Nästa travtillfälle var hon nog lite tröttare och orkade inte riktigt busa tror jag eller så hade den där första euforin lagt sig lite. Istället föll hon i en jämn travtakt, jätteduktig! Flamma börjar verkligen bli bra muslkad och fick beröm för sina stora kraftfulla steg i vattentanken.