Billy & Tessa

...bara en halv arbetsdag kvar och sen är det helg! Efter en rätt knölig vecka är den välkommen. Ikväll blir jag och tejerna kvar i Stockholm men imorgon åker vi hem till Stavtorp. Jag längtar efter mysiga mornar, träning med Flamma och att få träffa helt hundgäget igen.

Men framförallt allt det där andra jag just räknade upp längtar jag efter att knöla ner mig bredvid Billy i korgen och höra honom knorra sådär nöjt när jag kliar honom under hakan. På kvällen sen ska Tessa få rulla ihop sig i fotänden på min säng och forma sina mungipor till det där lilla fåliga leendet som bara hon kan le. Flamma må ha virvlat in i mitt hjärta på senare tid och Doris är en supersöt liten hund, men det är fortfarande Billy och Tessa som är de där trygga stöttepelarna.

Han är verkligen en speciell herre den där Billy :)En liten uppdatering från backpackern!

Nu har jag levt i min rygga i 3 veckor och dagarna bara springer iväg. Jag har hunnit med en resa längs östkusten som var bland det bästa jag gjort. Vilket land! 

För tillfället är jag i storstaden Melbourne där jag spenderat några dagar med min resekompanjon. Otrolig stad som aldrig sover! 

Längs kusten hann jag faktiskt med ett besök hos en uppfödare som mamma och jag följt länge. Emma Clark med kennelnamnet Naragold. Emma var fantastiskt trevlig och hade också trevliga och fina hundar. De flesta med Stanroph härstamning men även Giltedge. Tyvärr har jag bara bilder på kameran och ingen möjlighet att få dom till telefonen så får bli hundbilder en annan gång! 

Strax hoppar jag på planet till Sydney för att bo på en kompis soffa några dagar. På tisdag flyttar jag nämligen in hos Kim Handley och resandet i ryggsäcken tar slut. Det har varit SÅ roligt, men det ska bli skönt att landa och sen andas hund i 2 månader.

Nästa helg sätter vi igång med den första utställningen som äger rum på Tasmanien, så det blir flygresa dit och sen spendera en långhelg där. Som jag längtar! 

Utsikt över höghusen i Melbourne!


Lite "street art" bland gränderna!

Häftigaste hittills - skydive!!Första året med Flamma

För exakt ett år sedan satt jag bredvid Tessa som hässjat och bäddat i valplådan hela natten. Tempen hade stigit och värkarbetet börjat lite smått. Innuti mig brottades både känslor av förväntan och ängslan, men framför allt en stor nyfikenhet på vilka små spiggar det var som Tessa snart skulle bli mamma till.

Under tisdagseftermiddagen den 25 februari 2014 föddes de fyra tikarna där en av dem cirka åtta veckor senare skulle få namnet Flamma. Sedan den dagen har hon varit huvudpersonen i mitt liv. Hon med stort H. Hon som det kommande året skulle skaka om mitt liv mer än jag kunde ana, både på gott och ont. Ni som följer oss kan historien, så istället för att beskriva vår resa i ord låter jag en bildkalavkad illustrera mitt och Flammas första år ihop.

Flamma? Det vet jag inte men i alla fall Tessas första dotter!

 Mitt alldeles egna busfrö, 3 månader.
 
Inofficiell utställningsdebut i Malmköping med resultatet BIR-valp, 4 månader.
 
Första kontakten med vilt, 4,5 månader.

Tränar följsamhet på kurs för Lena Karlsson, ca 4,5 månader.
 
 BIS-valp på Golden Specialen, 5,5 månader
 
Gillar att spåra rådjursklövar, ca 6 månader.
 
 Kvällen efter armbågsoperatioen, 7,5 månader
 
 Får testa bära and, 8 månader
 
 Besök på hundcafé i försök att stimulera unghund som inte får röra sig, 9 månader
 
Halvvägs genom rehabperioden och vi får gå ca 20 min långa promenader, 9,5 månader
 
 På julafton får Flamma apportera and och testa springa lite lös, 10 månader
 
Bakslag med orförklarlig hälta som dock går över på ett par dagar, 10,5 månader
 
 Tionde och sista rehabiliteringspasset, 11,5 månader
 

Tillbaka i livet - GRATTIS på födelsedagen Flamma!

Det kommande året med Flamma ser jag fram emot att ta vara på hennes energi i träningssammanhang, fortsätta utbilda henne och visa henne världen så som en hund ska uppleva den!