Nu kommer hösten

Ljungen blommar i skogen och imorse var det kallt i luften. Jag älskar egentligen hösten, de fina dagarna är årets vackraste tycker jag, men höstens ingång är ändå alltid förenad med en viss del av ågest. Inte för vädret, men för mörkret. På sommaren hinner man så mycket. Om jag vill hinner jag både jobba, rasta hundar, ett kort träningspass med Flamma och träffa vänner/systrar/Niklas på en och samma dag. När mörkret kommer blir kvällarna kortare och orken tryter...

Dessutom var förra hösten mörkare än någonsin. Flamma opererades och rehabiliterades, fick knappt promeneras och kunde inte lämnas ensam hemma. Tessa kom på undantag. Jag satt där i min soffa i min ganska nyinköpta lägenhet, stirrade på min nyopererade valp lägenhet och intalade mig att jag nog inte var så ledsen som jag innerst inne kände mig.

I år är blixtlåset i min renjacka sönder och imorse upptäckte jag att gummistövlarna läcker - men Flamma är hel! Hur än hösten 2015 blir kommer den bli bättre än hösten 2014. Men jag vill inte nöja mig där, jag vill känna mig pigg och inspirerad med bra rutiner och roliga saker att se fram emot.

Just nu sitter jag med kalendern. Kikar och planerar. Det får inte heller bli för mycket, men inte heller för lite. Det som hittils är bestämt är att Flamma och jag ska träna för Anita tre gånger under hösten. Flamma ska även få vara med passiv på en apporteringskurs ett par gånger. Kanske startar vi på ett WT och ett par inoficiella utställningar. T

Tessa största uppgift är att sätta päls - vore roligt om den hann komma på plats innan Stora Stockholm, men just nu ser hon verkligen ut som en avbarrad julgran!


 Nu är ordningen återställd

Ja, nu har det varit tyst från min sida ett tag. Och det har onekligen varit ett par intensiva veckor för min del. Golden special, avtackning med jobbet, FLYTT TILL LINKÖPING följt av programintroduktion och nolle-p. Toddy har sedan specialen fått vara hemma hos mamma och pappa och jag har kunnat koncentrera mig på nollningen, nya vänner och mina första skoluppgifter. Jag har träffat så trevliga och inspirerande människor och jag trivs redan som student. Bara det att jag kan cykla överallt är så otroligt skönt. Jag bor nära universitetet och nära skog, och förra helgen hämtade jag Toddy.

Toddy boade in sig redan första kvällen, och det känns som att vi alltid bott här. Jag beundras över hans lugn och trygghet. Hur han så naturligt finner sig i alla mina påhitt och liksom nöjer sig med hur jag titt som tätt ändrar våra rutiner. Att vakna mitt i natten under hans första natt i lägenheten och se honom ligga och snarka i sin korg. Och trots att man ständigt hör röster utanför fönstret, folk i trappuppgången och festerna på helgerna så ligger Toddy och sover. Ibland vaknar han till av något ljud, men säger inte ett ljud. Att ha honom här känns så bra och nu är verkligen alla pusselbitar på plats. Det må vara tungt när klockan ringer och jag måste upp och hinna ut på en långpromenad innan föreläsningarna börjar, men väl ute i skogen känns det så bra. Och att komma hem till en viftande svans varje dag är inte helt fel.

Toddy har inte heller bara mig som sambo. Min bästavän Eve flyttade in före honom och kommer att dela lägenheten med oss. Toddy blev mer än nöjd över att få en till sambo och blir lika glad varje gång hon kommer hem. Eftersom Eve och jag har olika tider kommer hon ibland hem när inte jag är här, då brukar Toddy hänga med henne tills jag kommer eller tills hon går igen. Varje gång hälsar han på henne med viftande svans. Hon brukar även berätta att när jag gått till skolan hoppar han upp i min säng och tar förmiddagsluren...

Världens bästa Toddy, min trogna sambo!Att vara Tessas utvalda

Tessa, idag känner jag för att skriva några rader om min speciella vän. Hon som inte gör så mycket väsen av sig och därför lätt hamnar i skymundan, speciellt i texterna på den här bloggen. Där Flamma är reaktiv och färgsprakande åt alla håll är Tessa mer anonym. Flamma bjuder in alla omkring sig i sitt känsloregister och kör med öppna kort. Är Flamma glad smittar hon alla i sin omgivning. Är hon rädd eller osäker vet däremot alla det.
 
Tessas uppmärksamhet måste man däremot förtjäna. Hon håller huvudet högt och bjuder inte på sina färger förrän man blivit hennes kompis. Visserligen är hon är en rar själ som umgås med alla - men det är först när man kommer henne nära som hon börjar bjuda på sig själv. Därför tyckte jag inte speciellt mycket om Tessa hennes första år i vår familj. Men när Tessa bott hos mig ett par veckor blev hon plötsligt en ny hund och att vara Tessas utvalda är smickrande.

Däremot har Tessa har aldrig blivit en "sporthund" på samma sätt som Billy. Hennes samarbetsvilja och arbetslust räcker inte till för att ta det hela vägen, och jag tror det grundar sig i de personlighetsdrag jag just beskrivit. För mig har det stundtals varit frustrerande att inse och acceptera men tanken att skiljas från Tessa har aödrig funnits. Hon har helt enkelt så många andra kvalitéer. Världens bästa Tessa som alltid liksom är där, trygg och tröstande när tillvaron är gungig.

När Tessa varit hemma hos mamma och haft sin valkull (Leo) längtade jag efter att få tillbaka henne igen. Men hunden som kom tillbaka var den avtrubbade varianten. Vi hade varit ifrån varandra så länge att kontakten var bruten. Det gör nästan ont att skriva, men mot slutet när jag var hemma och hälsade på brydde hon sig knappt om när jag kom hem och hon hade inte alls så stor lust att följa med till Stockholm igen.
 
Nu efter en månad ihop har jag väl bevisat mig värdig, för nu är jag hennes utvalda igen och vi har det väldigt tevligt ihop. Då påminns jag om varför jag uppskattar henne så mycket och jag ser fram emot att låta henne bli gammal hos mig.