Flamman tillbaka i Stockholm

Flamma är tillbaka i Stockholm sedan i söndagskäll. Jag har suttit hemma med henne de första dagarna och jag måste ändå säga att jag tycker att det går över förväntan att hålla henne lugn innomhus. Hon får ligga i en hage av kompostnät som jag flyttar runt lite för att ge henne omväxling.

Av Linda fick jag en Dog Maze hundmatskål i födelsedagspresent och den sysselsätter Flamma på ett jättebra sätt. Det kan ta henne säkert en timme att jobba i sig frukosten om jag ger henne lite i taget. De gamla klassikerna att tomma småkartonger, råa morötter, tuggben och gamla märgben gnager hon gärna på och igårkväll fick hon en gurkbit som sysselsatte henne länge.

Ute är Flamma dock lite mer att hålla reda på. Hon tittar och reagerar på allt. Hon spanar efter folk eller hundar som är ute och går, vill jaga löv som flger förbi och morrar på läskiga saker som flyttat på sig eller tillkommit sedan sist hon var här. Vem trodde till exempel att de skulle komma undan obemärkt med att parkera en moped med ett fladdrigt, silvrigt skydd strax utanför vår port!?

Idag får Flamma öka sina promenader från 10 min 4-6 gånger per dag till 15 min 4-6 gånger/dag, strikt i skritt såklart, och nästa vecka börjar rehabiliteringen på water threadmill. Stundtals känns det fortfarande lite tröstlöst och jag fastnar i tanken "varför just Flamma" men i det stora hela känns det bra. Vi är på väg åt rätt håll nu!

Flammas nya matskål "Dog Maze Food Bowl" kan jag verkligen rekomendera!